Cica nu descoperim extratereștrii pentru ca s-au autodistrus singuri

Câteodată sunt amuzat de cat de primitiv gândim. Extratereștrii sunt ori subiect de Science Fiction ori taboo, dar tot mai multi oameni de știință realizează ca în imensitatea universului nu suntem noi mai speciali și ființe altele decât cele născute pe aceasta planeta în mod sigur exista.

Tocmai am citit un articol pe Huffingtonpost.com despre ce ce cred oamenii de știință ca sa întâmplat cu extratereștrii de nu ii găsim.

Profesor-ul Brian Cox argumentează ca speciile extraterestre s-au autodistrus singure. Idee inspirata din faptul ca în nenumărate rânduri în timpul războiului rece eram cat pe ce sa ne autodistrugem lansând un război nuclear.

E o idee dar … hai sa ne gândim puțin înainte de a ne inspira doar din prostiile noastre.

Acum 100 de ani (nu foarte departe ca timp) dacă ar fi venit extratereștrii în jurul planetei și ar fi vorbit intre ei cu o tehnologie similara celei din telefoanele mobile de azi noi nu am fi știut.

Undele radio sunt perfecte pentru comunicația pe distante relativ scurte cum ar fi distanta de la un satelit pana pe pământ chiar puțin mai departe. In schimb putem deja vedea limitările când NASA comunica cu vreo stație spatiala trimisa pana pe Marte. Intre mesaje apare o întârziere de secunde.

Acum dacă în jurul nostru exista civilizații care sa fi ajuns la nivelul nostru unde folosim undele radio pentru comunicația ar trebui sa fie relativ aproape iar distantele intre stele sunt relativ mari + ca nu orice stea are și calitatiile necesare vieții.

Daca în jurul nostru în schimb ar fi civilizații care au posibilitatea sa călătorească prin spațiu cu o viteza mai mare decât a luminii (asta pentru a nu trebui sa ai generații de oameni care sa se nască și sa moara pentru o singura călătorie) în mod sigur au o metoda de comunicare diferita de undele radio.

Si aici ajungem la exemplu de mai sus ce ar fi dacă tehnologia de azi am fi folosito acum 100 de ani.

Extratereștrii ar putea vorbii și trimite în coace mesaje toată ziua iar noi nu am fi în stare sa ne dam seama ca cineva vrea sa ne zică ceva.

SETI care asculta astfel de transmisiuni dacă va găsi ceva ar fi doar urmele unor civilizații asemănătoare ca și dezvoltare cu noi.

Mai e și partea în care sunt civilizații care sa știe de existenta noastră dar … nu le pasa prea mult de noi. Suntem prea primitivi.

Știți inregistrariile alea făcute din avion cu unele triburi Amazoniene care nu au luat niciodată contact cu civilizația asa cum o știm noi? E … e ca și când extratereștrii mai apar cu un OZN plin de luminițe deasupra noastră, mai “filmează un documentar” și bye bye.

Sursa: huffingtonpost.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *