Huawei P10, review

Huawei P10

Zilele astea am tot vazut reclama la smartphone-ul Huawei P10 la TV. Si … ma gandeam sa fac un mic review avand in vedere ca in ultima vreme nu am mai scris nimic despre gadgeturi.

Prima impresie cand vezi acest smartphone din fata si chiar din lateral este … un iPhone 7 cu buton de Samsung in loc de clasicul button rotund de la Apple. Linii simple elegante, un ecran Full HD, cu o diagonala de doar 5.1 inch si cu margini laterale aproape inexistente. Prima impresie lasa sa se intaleaga ca este un produs de calitate cu care nu iti e rusine sa fi vazut.

Telefonul a fost lansat in Martie 2017, are cel putin 7 luni cand scriu eu acest review. Iar faptul ca nu este de abia lansat nu este rau. Poti foarte bine sa auzi părerile celor care deja il au, sa vezi daca are probleme si bineintele sa mai scada putin si pretul.

Sistem de operare:

Telefonul vine preinstalat cu Android 7.0 (Nougat). Android 8 a fost anuntat si sunt zvonuri cum ca Huawei e in faza de testare a Android 8 Oreo pentru P10.

Procesor:

Huawei P10 este motorizat de procesorul HiSilicon Kirin 960, care este un octa-core cu 4 nuclee 2.4 GHz Cortex-A73 folosite in timp ce telefonul este activ si 4 nuclee 1.8 GHz Cortex-A53 mai slabute care sunt folosite in timp ce telefonul e in stand by sau nu are nevoie de multa putere de calcul.

Memorie:

Telefonul vine cu 4 GB RAM, 32GB sau 64GB spatiu de stocarein functie de modelul ales si slot de card microSD pana la 256GB.

Atentie slotul microSD se poate folosi doar daca nu te folosesti de smartphone in modul Dual Sim

Camera Video/Foto:

Unul din cele mai importante aspecte al unui smartphone in ziua de astazi este camera foto.

Camera principala este formata ca la mai toate smartphone-urile de top recente dintr-un ansamblu de 2 camere, una de 20MP si alta de 12MP f/2.2, stabilizare optica OIS, lentile Leica (care din imaginile facute cu el nu arata distorsiuni, cel putin unui utiliztor obisnuit ca mine – nu sunt fotograf profesionist) si autofocus laser.

Ok dar ce inseamna toate astea. Camera de pe P10 este aceeasi de pe Huawei Mate 9. Dar cum software-ul face diferenta, pozele facute cu Huawei P10 au culori mai bogate. Diferenta este vizibila. Chiar si in lumina mai slaba ca si cea de interior pozele sunt bunicele.

Un aspect foarte interesant este camera de 20 MP este monocrom (face poze doar in alb negru), asta nu inseamna ca pozele vor fi alb negru deoarece camera de 12 MP este color iar imaginea rezultata este combinata automat. Imaginile alb negru sunt de cele mai multe ori mai expresive deoarece se poate obtine de zeci de ori mai multe nuante de gri, combinate cu culoarea surprinsa cu senzorul color poza iese incredibil de bine.

Ca si punctaj DxOMark (topul de referinta cand vine vorba de camere foto) ii ofera un punctaj de 87 de puncte, iar ca o comparatie 88 de puncte are HTC 10 si Samsung Galaxy S7 Edge (mai multe imagini facute cu Huawei P10 aici)

Puncte slabe:

Nimic nu e perfect, dar e posibil ca imperfectiunile sa nu fie asa de suparatoare.

Huawei P10

  • Nu este rezistent la apa. Nu inseamna ca daca mergi in timp ce picura si ajunge pe el cativa stropi de apa gata se strica, poate doar daca e o ploaie torentiala sau daca stai in piscina se va strica. O utilizare normala nu o sa il strice daca ajunge pe el 2 3 stropi.
  • Software-ul pus peste Android Emotion UI nu este la fel de bine polisat ca si cel de la Samsung, LG, Google plus ca vine cu o groaza de aplicatii care duplica aplicatii consacrate deja existente in Android. Gen inca o aplicatie de galerie. Personal nu sunt foarte incantat de Emotion UI dar … hei gusturile nu se discuta si oricand pot sa pun un alt launcher iar aplicatiile care nu imi plac sa le dau disable daca nu se pot instala.

Pret si disponibilitate:

Pretul este poate putin cam mare, totusi avand in vedere performantele si desig-ul pe care le ofera comparativ cu branduri mai cunoscute Huawei P10 este un telefon de luat in seamna daca sunteti in cautare de ceva nou.

  • eMag are in oferta varianta de 64Gb pe mai multe variante de culori la pretul de 2.399 RON, vezi aici
  • QuickMobile au varianta tot de 64 GB la 2199 RON, vezi aici

preturile se mai schimba asa posibil diferenta de pret sa nu ramana la fel.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *