Dumnezeu sau stinta?

Se contrazice cu adevarat cuvantul lui Dumnezeu cu Progresul Stintific?

Citind articole pe diverse site-uri legate de “Experimentul Secolului” (pentru cine inca nu e la curent la granita dintre Franta si Elvetia de 10 ani se construieste cel mai mare accelerator de particule din lume. Cu acest proiect cercetatorii incearca sa descopere cateva din intrebarile care i-au chinuit de ani si zeci de ani de zile), nu m-am putut abtine sa nu citesc si posturile vizitatorilor, iar ce m-a ingrijorat cel mai mult este ca nu suntem pregatiti pentru a avansa tehnologic. Frica de necunoscut si mintea inchisa care inca noi ca societate o avem nu este pregatita pentru descopeririile care ar putea avea loc in urma unui asemenea experiment.

Si atunci ne refugiem in Dumnezeu, il punem in fata spunand ca “Nu e bine, noi nu suntem Dumnezeu, lumea a fost facuta de EL, ar trebui sa stam sa ne vedem de treaba noastra.” Tot aceeasi oameni folosesc zi de zi calculatoare, telefoane mobile, televizoare, cuptoare cu microunde etc. fara sa isi puna intrebarea oare ce a fost nevoie ca sa se ajunga sa fie construite.

IL suparam pe Dumnezeu oare facand acceleratoare de particule? Atunci ce sa mai vorbim de bombe atomice care singurul lor scop este de a distruge de a omora. Daca Dumnezeu este suparat pe noi ca omenire deja am calcat stramb.

De ce oare descopeririile ar fi un lucru rau? pentru ca unii oameni zic ca ne aduc mai aproape de Dumnezeu, ne fac pe noi niste mici “ZEI” comparabil cu oamenii de acum 500 1000 de ani. Progresul tehnologic creaza intre oamenii de acum si cei de acum 1000 de ani o prapastie enorma dar oare cum se simt oamenii de acum 2000 de ani fata de cei de acum 1000 de ani? Oare nu aceeasi prapastie este ?

Sa fie Dumnezeu fiinta suprema care ne subjuga, ne tine in intuneric, nu ne lasa sa ne dezvoltam? Eu nu cred asta.

Am citit Biblia si nu am vazut un singur verset in care spune ca nu trebuie sa invatam , sa studiem, sa construim. Ceea ce spune Biblia este ca trebuie sa fim buni, cu ceilalti, cu noi insine .

Dumnezeu asa cum il vad eu si in care cred este fiinta care imi spune sa am bunatatea in suflet nu sa nu incerc sa cunosc despre lumea in care traiesc.

Si atunci? Sa fie Dumnezeu inpotriva dorintei de a cunoaste care pe parcursul istoriei a fost intotdeauna in noi?

NU