Notificare de securitate Raiffeisen Online

De cateva luni incoace primesc cu regularitate emailuri cu titlul “Notificare de securitate Raiffeisen Online”.  Mai  jos va atasez unul din emailuri:

Stimate client,

Prin aceasta notificare va aducem la cunostinta ca in data de 26 ianuarie 2009 am detectat 3 tentative de autentificare a codului dumneavoastra de utilizator.
Pentru a evita suspendarea contului dumneavoastra Raiffeisen Online din motive de securitate si datorita gradului ridicat al fraudei on-line, va rugam sa va accesati contul aici completand datele.
Multumim pentru colaborare si nu uitati ca Raiffeisen Online nu va va cere niciodata mai mult de 2 cifre de pe cardul dumneavoastra de debit.

Raiffeisen Bank Romania

Adresa corecta a portalului de autentificare a Raiffeisen Online este:
(MailScanner has detected a possible fraud attempt from “www.raifeisenonline.07x.net” claiming to behttps://www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login?Lang=ro)
************************************************************
Raiffeisen Online (numere de telefon 021 / 306.55.55 sau 021 / 306.55.56 ). verde

© Raiffeisen Bank 2006 .

Din fericire nu am un cont pentru Raiffeisen Online asa ca mi-am dat imediat seama ca este o tentativa de phishing indreptata catre Banca Raiffeisen si catre tot ce au primit emailuri asemanatoare.

Am facut o lista cu toate adresele false care le-am gasit in mai multe emailuri:

 • www.raifeisenonline.07x.net
 • www.raiffeisenonline.0fees.net/eBankingWeb
 • 83.104.249.236
 • http://duhoconline.vn/upload//it.php.htm
 • http://60.190.225.125/.eBankingWeb/login.html
 • http://raifeisenonline.3dn.ru/eBankingWeb/

Atentie sub nici o forma sa nu trimiteti userul si parola unui site care vine de pe un alt domeniu decat  raiffeisenonline.ro

5 Comments

 1. Am aflat in acest fel ca am cont si la RF si la BRD si la BP, si la toate sint in pericol…oare sint personaje care musca la vrajeala asta?

  1. Autor

   Cred ca da altfel s-ar mai obosi cineva sa trimită emailurile astea?

 2. NU DATI INFORMATII DECAT LA BANCA!!! va veti trezi cu conturile goale!!!!:D

 3. Buna. Nici eu nu am cont, insa primesc pe zi cate 10 mesaje, ma dispera, nush cum sa scap de ele, k le tot sterg si deja ma enerveaza.

Comments are closed.