Cum sa te lasi de fumat

Fumatul este o problema mai ales atunci cand depasesti un numar de tigari pe zi (numar variabil de la persoana la persoana). Daca crezi ca nu e normal ca atunci cand ai un prieten care e alcoolic sa il lasi in voia soartei, si incerci sa il convingi sa se lase, sa mearga la un doctor, eventual sa mearga la o intrunire a alcoolicilor anonimi (da exista si pe la noi) atunci afla ca si tigara este la fel de nociva si poate chiar mai greu sa faci pe cineva sa se lase.

Asa dupa toata vorbaria de mai sus tot ramane intrebarea: Cum sa ma las de fumat?

Dorinta de a fuma vine din substantele din tutun (nicotina) care crează dependenta, dar nu e de ajuns doar dependenta de nicotina sa te forțeze sa iți mai dorești încă o țigara și încă una.

Ce te împinge sa mai fumezi odata  este plictiseala, nevoia de o pauza la servici (pauza de tigara), faptul ca ceilalti fumeaza si tu nu vrei sa stai ca prostu langa ei (imi cer scuze de exprimare), etc etc.

Pe scurt pe langa dependenta de nicotina este dependenta de a iti umple timp si rutina de a fuma.

Tigara electronica la prima vedere ai impresia ca e o jucarie scumpa care nu are ce sa ajute. Totusi tigara electronica este un dispozitiv inteligent care încearcă sa imite cat mai mult experiența fumatului in felul acesta se poate “fuma” împreuna cu colegii, la o cafea, in masina, in baruri chiar si pe strada fara sa fumati defapt.

Impreuna cu tigara se livreaza capsule de nicotina cu incarcatura inalta, medie, redusa. De asemenea exista si capsule fara nicotina. Progresiv un fumător trebuie sa înceapă de la capsula cu încărcătura înalta de nicotina si treptat sa schimbe cu mediu, redus pana cand corpul nu mai simte nevoia de nicotina (sa produs treptat dezintoxicatia)

Ca sa imite cat mai mult tigara pe langa nicotina si gust se inhaleaza si “fum” dar un fum netoxic deoarece se creaza din vapori de apa.

Ca o recapitulare prima data tigara electronica te face sa iti reduci nivelul de nicotina pana cand corpul scapă de dependenta, in același timp nu te privează de activitatea care de ce sa nu recunoastem este chiar plăcuta de a iesi cu colegii/colegele la o tigara. Tigara electronica este certificata de Comisia Europeana si se poate folosi si in spatiile unde este interzis fumatul.

Chiar daca nu esti fumator tigara electronica iti da voie sa experimentezi si tu  iesitul cu colegii / prietenii la o tigara fara sa fumezi defapt.

3 Comments

  1. In urma cu ceva timp am inceput si eu sa ma interesez despre posibilitatea de a renunta la fumat cu ajutorul tigarilor electronice. Dupa mai multe nopti petrecute pe forumuri am aflat ca cele mai bune modele sunt DSE901 si 801. Si din acestea doar modelele facute de inventator (Sailebao Tehnology) sunt cele mai fiabile. Eu am cumparat DSE-901 de pe http://www.v____ri.ro – si am reusit sa ma las instantaneu de fumat dupa 14 ani. Desi am fost sceptic initial – tigara electronica chiar te poate ajuta sa te lasi de fumat sau sa adopti o alternativa mai sanatoasa.

    Admin Edit

    1. @Tigara Electronica, chiar asa instantaneu? Suna a …

Comments are closed.