Google Down


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home2/nisiro/www3/blog.nisi.ro/wp-content/plugins/microkids-related-posts/microkids-related-posts.php on line 645

Continuare http://blog.nisi.ro/2009/02/google-a-cazut-temporar/

Oficialii Google au iesit la rampa si au declarat urmatoarele:

Mr. Krane of Google: BTW, this was not the result of a hack or any kind of security issue. “Yes, it was a DNS issue. We’re seeing things as fully restored as of more than 30 min. ago. You’re the first to send such a screen shot and report this kind of issue. I’ll bounce it to the tech staff and will keep you posted.”

Cineva a incurcat rau de tot borcanele daca a fost o problema de DNS sau nu sau gandit prea mult la consecinte daca intradevar trebuiau sa schimbe DNS-ul.

Mai este si partea a doua in care chiar daca intreruperea serviciilor Google a fost intradevar provocata de un atac asupra companiei ei nu o sa recunoasca altfel securitatea lor ar parea doar o joaca si ar pierde foarte multi clienti ai serviciilor Google Adsense si Google Adwords care sunt defapt motorul ce misca gigantul Google.

UPDATE (02. feb 2009)

Se pare ca site-ul Google a suferit din cauza unei erori umane: Prin adaugarea unu simplu caracter “/” toate site-urile indexate de google au fost catalogate ca si periculoase (StopBadware.org).

Google: “Vom investiga cu atentie acest incident si vom crea proceduri mai riguroase de testare a listelor pentru ca acest lucru sa nu se mai repete”

Sursa: Pc World