Incepem de la 0

In seara asta in timp veneam de la lucru spre casa ascultam emisiunea lui Mircea Badea de la Radio ZU. Nimic anormal sau deosebit pana acuma.

Dar suna un “domn” foarte nemulțumit de … tot si el are solutia ideala la toate problemele tarii. Si … zice ceva de genul: “Daca ași fi președinte (președintele tarii) pentru 3 ore ași pune pe toata lumea sa înceapă de la 0 (tot ce are bani, casa masina, tot, puf nu mai este nimic)”.

Bineînțeles Badea incearca sa il convinga ca presedintele nu are o astfel de putere. Ca sistemul politic ii mult prea complex si nu pot sa iei de unul singur o decizie de genul asta, etc etc.

Mergand cu masina in continuare ma gandeam asa: “Trecand peste faptul ca un presedinte nu poate sa ia o astfel de decizie ce s-ar intampla daca pe bune ar trebui sa incepem toti de la inceput.”

Pai in primul rand de ce sa mai lucrezi acuma, de ce sa iti mai cumperi un televizor, un apartament, o masina sau ceasul de la mana ca … maine vine un dobitoc care zice ca nimic nu mai ii al tau, ca munca ta de atata timp este egala cu 0, ca asta ii singura metoda de a rezolva situatia. Tu ai mai lucra? EU nu.

Sau poate se referea la acele persoane care au mai multi bani ca marea majoritate populatiei? Sigur, o parte din cei care sunt foarte bogati au facut averea din fapte mai putin legale, dar toti? Nu cred, uni chiar au muncit, unii chiar au gandit unii chiar merita ce au castigat.

Foarte mulți când sunt tineri isi baga picioarele in scoală, se distrează, chiulesc apoi mai târziu ajung sa lucreze într-o fabrica sau descarcând saci de ciment la un depozit luând salarul minim pe economie si totul pentru ca nu au vrut sa învețe. In timp ce alții stau în scoală isi fac temele, învață cu burta pe carte, merg la o facultate si apoi ajung sa ia salarii de 1000, 1500 de Euro fără prea mari bătăi de cap, sau conduc o afacere prospera. Si atunci hai sa luam de la cei care au muncit în scoală pentru ca au mai mult, doar pentru ca o parte din cei cu un cont mai măricel l-au umplut cu bani făcuți ilegal.

Si la sfarsit oare cat de buna ii ideea de a da TOT catre stat, mai ales ca toata lumea stie ca statul nostru numai a fi bun gospodar cu banii din buget nu ii.

Stiti ce asi face eu daca asi ajunge presedinte? Asi pune ordine in educatie pentru ca de acolo pleaca tot. Atat cat populatia unei tari e dobitoaca, atata timp cat nu stie ce vrea, atata timp cat crede ca este indreptatita sa primeasca ajutor fara sa intinda o mana fiecare catre celalalt nu o sa mearga nimic mai bine.

Pfff iar am ajuns sa filozofez. Numai bine si pe data viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *