Taxa pe blog

Campanie anti Taxa pe blog
Campanie anti Taxa pe blog

Am ramas socat de ultima masura care poate sa fie adoptata. Asta doar daca permitem.

“Este o initiativa a reprezentantilor UCMR – ADA demarata in aceasta vara si blocata initial de interventia reprezentantilor ARONSA” – zice Cabral pe cabral.ro

Masura prevede o taxa de 1000 de RON daca vrei sa afisezi clipuri video gen youtube, trilulilu cu muzica. Taxa trebuie platita daca pe blog afisezi o campanie (un banner) platit sau gratuit si nu depasesti un volum de pana la 100 000 de afisari. Pentru mai multe afisari platesti mai mult.

Ce este si mai strigator la cer este asa cum da ca exemplu Cabral ca daca postezi un clip personal in care se aude o melodie de fond surprinsa din masina ce trece in viteza cu muzica tare esti la fel de bun de plata. Masura nu se refera doar la bloggeri ci la orice site-uri. Aici ma gandesc oare cati nu au o pagina de HI5 cu atatea afisari.

Odata cu aceasta masura artistii romani vor pierde din publicitatea gratuita ce se face pe toate blogurile si site-urile romanești, vor înregistra vânzări simțitor mai mici si blogeri vor fi nevoiti sa scoata toata muzica de pe site.

In schimb faptul ca taxa se aplica si in cazul lucrărilor tale ma gândesc la o încălcare grava a drepturilor de exprimare (nu ai bani nu poți sa te faci cunoscut). Cati artiști isi pun muzica pe site-urile personale. Ei ce isi platesc taxa de autor (ei fiind autorul) din care nu vad nici un leu?

Acest post a fost scris in urma articolului de pe cabral.ro
Trafic sub 100k = 1.000 ron pe luna. De platit, de fiecare blogger.

Insereaza-ti si tu in blog/site bannerul de mai sus arata la toata lumea vorbeste cu toti cunoscutii pentru a te alatura si tu acestui protest impotriva unei masuri nedrepte

Timpul pentru comentari a trecut.