bombabid.com – licitatii inverse

Suna ciudat, dar ca sa câștigi o licitație inversa trebuie sa fi cel care a licitat cel mai puțin.

Site-ul bombabid.com pune în licitație diverse produse : PSP slim & Lite, Nintendo DS LITE, Toshiba Sat L300, Nokia N96, Apple iPod Nano, PS3 + Guitar Hero 3 etc. si surprinzător le câștiga cei care licitează cel mai puțin.

Cum funcționează: Te inscri în licitație (trebuie sa fi membru al site-ului și sa cumperi puncte – un fel de moneda a site-ului). Odata înscris licitezi un preț pentru produs. Daca prețul licitat de tine este cel mai mic și unic atunci ai câștigat licitația.

ex. se pornește licitația, primul înscris licitează 0.04 euro, al doilea licitează 0.01 euro, al treilea licitează 0.02 euro, al patrulea licitează 0.01 euro.

Cea mai mica suma licitata este 0.01 euro dar au fost 2 persoane care au licitat pentru aceeași suma, atunci înseamna ca următoarea cea mai mica este 0.02 euro care este și unica deci câștigătoare.

Foarte interesant si … trebuie sa zic ca sunt tentat sa incerc si eu dar … nu vi se pare si voua ca suna a caritas? Oricum site-ul incearca sa is creeze un renume pentru ca are reclama pe conquiztador. Una din intrebarile din data de 15 martie 2009 erau sponsorizate de bombabid.com

2 Comments

  1. E practic un joc de noroc, ca o tragere la sorti doar ca ofera participantilor o motivatie in plus, si anume ca pe langa noroc poti fi suficient de destepti, abili, etc. ca sa castige, adica cu alte cuvinte isi pot face “norocul” fara a avea cine stie ce cunostinte.

    In realitate, nimeni nu verifica si nu poate verifica daca licitiatiile au fost corecte si nu aranjate.
    Nici nu cred ca este o lege care sa reglementeze o activitate de genul asta care este in orice caz semi-ilegala.

    Si daca vorbim de profit, cred ca este ceva mult mai mare avand in vedere ca pana la urma e posibil si plauzibil ca cel care castiga pana la urma, mai ales la sume mari, sa fie ales cu grija..

  2. la licitatii inchise am vazut un laptop de 7830roni, vandut cu 0.62 lei. dar erau peste 2000 de oferte plasate (din ce am putut estima eu). daca impartim 7830 de lei la 2000 rezulta un onorabil 3.91. cu alte cuvinte, daca un credit costa 1 euro din start si-au scos valoarea produsului si ceva profit.

    n-am studiat mai in amanunt problema pentru ca nu ma intereseaza :)

Comments are closed.