Windows 7 gratis pana in martie 2010

UPDATE: Citește despre noul Windows 8, si vezi preturi / licențe upgrade, etc.

Suna bine nu?

Acuma câteva luni versiunile Beta erau gratuite dar aveau bug-uri. Normal Versiunile beta erau lansate tocmai pentru a se descoperii acele bug-uri.

Ieri a fost lansat Windows 7 Release Candidate la fel de gratuit, fără limite de chei de activare. Poate te întrebi ce înseamna Release Candidate? OK, Release Candidate înseamna windows 7 după ce au fost reparate bug-urile prezente în Windows 7 Beta version.

Ce e important sa ști este ca primești cel mai nou Windows pe gratis pana în martie 2010 când calculatorul începe se se restarteze tot din 2 în doua ore, dar de fiecare data când se întâmpla o eroare acea se trimite automat pe net împreuna cu alte rapoarte și informații pentru ca inginerii de la microsoft sa poate reface eroarea și sa se prindă ce e cu ea.

Toate astea fiind spuse mai trebuie sa știți pe ce calc e recomandat sa il pui. Trebuie sa ai minim următoarea configurație:

  • 1 GHz sau mai rapid 32-bit (x86) sau 64-bit (x64) processor
  • 1 GB RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit)
  • 16 GB disponibili pe disk (32-bit) / 20 GB (64-bit)

Atenție, el merge și pe configurații mai slabe dar va merge windows-ul și nimic altceva. Chiar și la configurația de mai sus sa te joci jocuri de ultima ora la prima vedere mi se pare cam greu.