Google Map Maker – un nou produs de la Google

Google Map Maker – este un nou produs de la google pentru a da posibilitatea orcarui utilizator obisnuit sa mai adauge cate o strada, cate un parc sau un punct de atractie pe marea harta Google Maps.

Ideea e buna . Cine a folosit Google Maps (macar din curiozitate) a vazut ca Romania sta cam slabut la strazi (doar cele mai mari artere intr-un oras sunt vizibile) . Cu noul tool (Google Map Maker) fiecare poate desena una, doua strazi si in cateva luni harta tarii sau macar a oraselor mai mari ar putea fi cat de cat complete.

Cine e interesat sa incerce nu trebuie sa se sperie toolul Google Map Maker iti afiseaza harta Google Earth (imaginile direct din satelit) iar in felul asta un drum poate fi desenat urmand doar conturul.

Mai jos am atasat cateva poze cu ce se gaseste prin Google Map Maker:

Dupa cum se vede si in imagine odata aleasa linia ca si element i se poate atasa proprietati specifice unui Drum, o cale ferata, un rau sau alte tipuri de linii existente intro harta.

Eu am ales in exemplu un drum local (din Timisoara).

Dupa ce am desenat drumul ii dau numele lui (in exemplu e vorba despre strada Cozia), apoi la prioritate ii spun Local (mai poate fi ales ca exemplu artera principala sau secundara, sau alee, etc.)

Pentru a da mai mute detalii apas pe butonul Edit si ajung la o fereastra ca in imaginea de mai jos:

Dupa cum se vede in fereastra sunt o gramada de parametrii care pot fi setati. Eu am ales doar viteza cu care se poate circula (50 km/h), tipul de drum (Asfaltat), directia (2 sensuri)

Restul optiunilor pot sa le modific ulterior pentru orice drum adaugat de mine, de asemenea pot sa “moderez” alte adaugari facute de alti utilizatori.

Toate modificarile sunt automat vizibile pe harta Google Map Maker si dupa ce vor fi verificate de cineva de la Google vor fi afisate si in Google Maps.

Si la sfarsit pentru cine vrea sa se joace putin de-a cartografiatul intrati pe http://maps.google.com/mapmaker

1 Comment

Timpul pentru comentari a trecut.