Laptopuri care ard !!!

Am inceput acest post pentru ca in ultimul timp am vazut pe la diversi colegi, prieteni laptopuri care pur si simplu ARD. Poate asta nu e o problema foarte mare atunci cand il ti pe masa. Dar in combinatie cu caldura de afara ai reteta ideala de a ti se restarta calculatorul tot la jumatate de ora.

Iti suna cunoscut pana acuma? Te intrebi care e cauza pentru care se intampla asta? Nu e din cauza Windowsului (surprinzator nu? : P) e din cauza ca ventilatorul de pe procesor (coolerul) este plin de paraf si scame si se invarte mult mai incet decat ar trebui, sau din cauza ca pasta termoconductoare care este intre procesor si cooler sa uscat.

Ai 2-3 solutii:

  1. Prima dintre ele sa il suflii cu aer comprimat (in comert pe la mai toate magazinele cu componente de calculatoare veti gasi tuburi de aer comprimat) – ATENTIE unele sunt pentru curatat si contin o solutie in ele acealea nu sunt bune.    Odata cumparat tubul de aer inchideti calculatorul, scoateti acumulatorul si incarcatorul din calculator. (Partea asta e foarte importanta deoarece atunci cand pulverizati aer comprimat din un astfel de tub umezeala din aer se transforma in apa, nu va speriati nu este periculos atata timp cat ati scos din priza si ati scos si bateria). Pulverizati prin gaurile laterale de aerisire si asteptati vreo 5, 10 minute inainte de a il porni.
  2. Daca laptopul este relativ nou prima metoda este suficienta. Daca in schimb ventilatorul scoate un zgomot (mai mare ca atunci cand era nou) ar trebui desfacut si curatat cu o periuta (tot atunci se poate vedea si daca pasta termoconductoare este uscata si daca ar trebui inlocuita)
  3. Si in final atunci cand laptopul arde asa de tare ca nu poti sa il ti pe genunchi singura solutie este sa inlocuiti pasta dintre cooler si procesor. Operatiunea asta v-asi sfatui sa o faceti la un service mai ales daca aveti garantie. Totusi daca vrei sa il desfaci de capul tau cauta manualul de service al modelului tau de calculator (se gasesc pe net trebuie doar sa dai un search in Google) deoarece acolo explica pas cu pas cum sa inlaturi diferitele componente fara sa le deteriorezi.

Postul acesta este informativ orice daune care vi le pricinuiti singuri pentru ca ati ales sa nu apelati la un service specializat sunt doar problema voastra.

O alta metoda de a raci laptopul este de a il aseza peste un cooler/stand de notebook (un fel de suport pentru laptop care are in el unul sau mai multe ventilatoare), preturile variaza de la 50 RON la 200 RON.  Mai multe exemple aveti aici:

Daca ai nevoie de ajutor poti sa ma contactezi oricand legat de astfel de probleme.

Timpul pentru comentari a trecut.