Produse resigilate / pret redus

Plimbandu-ma prin diverse magazine virtuale am observat ca tot mai multe dintre ele au categoria de “Produse resigilate“.

Ce sunt defapt aceste produsele resigilate?

“Sunt produse functionale cu ambalaj deschis/deteriorat sau cu defecte minore, care au fost testate de catre tehnicienii nostri si resigilate. Aceste produse au conditii de garantie si returnare speciale.”

Descrierea de mai sus a fost luata de pe site-ul eMag.

Si deci intrebarea? Sa cumpar ca e mai ieftin sau nu ma cobor intratat incat incat sa iau un produs resigilat? Cred ca raspunsul la intrebarea de mai sus tine in primul rand despre conceptia ta apoi de bugetul.

Mic ghid de a cumpara un produs resigilat:

1. Reducerea de pret e importanta (doar de aia vrei unul resigilat dar mai ieftin, nu?) . Reducerile de pret sunt in functie de lipsurile sau stricaciunile produsului. Asa ca, cu cat produsul este mai ieftin fata de pretul de raft cu atata are ceva in minus.

2. Fi intotdeauna atent la ce anume are lipsa sau exact motivul pentru care are reducerea respectiva si este incadrat la produse resigilate. Revin iarasi la eMag (deoarece are o gama foarte variata de produse in categoria Resigilate). Produsele sunt intotdeauna insotite de motivul resigilarii:

“Bulk, fara accesorii” – pentru o placa de baza ( Gigabyte GA-N680SLI-DQ6, socket 775 GA-N680SLI-DQ6 reducere de la 885,15 RON la 499,99 RON )

sau

“Expus in showroom, prezinta mici urme de utilizare si zgarieturi fine in zonele lucioase” – pentru un laptop ( Clevo M570RU-U Core2 Duo T9300, 3GB, 160GB M570RU-U reducere de la 6.951,23 RON la 3.899,99 RON)

Dupa cum spuneam foarte mare atentie la problema care o are produsul din pricina caruia a fost incadrat la resigilate. La prima descriere o placa de baza fara accesorii (2 cabluri ATA/SATA, cablu disketa, suruburi) care este redusa cu 44% zic eu ca este o afacere (accesorile cumparate separat vin cateva zeci de lei).

La al doilea produs “zgarieturi in zonele lucioase, urme de utilizare” la un laptop de  3800 lei treaba poate fi discutabila. Pe asta o sa il arati la toata lumea si bineinteles ca o sa te lauzi si cu suma pe care ai dato pe el asa ca o serie de zgarieturi nu dau bine acolo pe carcasa.

3. Garantia la produsele resigilate este intotdeauna mai mica decat la cele de pe raft.  Sfat: Produsele care au parti in miscare ca si unitatile de CD/DVD, coolere, etc se strica mult mai repede decat cele care nu au astfel de componente ex: o carcasa sau o placa de baza. Un produs resigilat cu parti in miscare ar putea sa se defecteze dupa ce expira garantia . Atentie la lucrul acesta!!!

4. Diferitele produse resigilate pot fi interne sau la care aspectul nu conteaza sau la care aspectul conteaza mult. Astfel produsele resigilate sigur vor avea mici zgarieturi. Daca aspectul conteaza pentru produsul cumparat ganditi-va de 2 ori inainte de a il lua resigilat sau sigilat.

Convinge-te singur DAR ai grija cand cumperi. Poate fi o afacere sau poate te-ai teputi singur. Vezi Produse Resigilate

1 Comment

  1. Resigilate.ro este un site care prezinta exclusiv gama de produse resigilate din oferta eMAG. Check it out!

Comments are closed.