Curatenia de toamna/primavara

Oricine traieste intr-un oras mai mare sau mai mic stie ca primavara si toamna se vace curatenie generala. Se anunta in ziare si la televiziunile locale se desemneaza niste locuri “speciale” (bineinteles neamenajate) si fiecare cu mic cu mare isi aduce gunoaiele acolo (In strada, la vedere bineinteles)

Ce am povestit mai sus am vazut zilele trecute prin toata Timisoara (si banuiesc ca nici in alte orase nu este mai diferit)

Daca noi suntem obisnuiti cu treaba aceasta oare ce zic strainii care vin sa viziteze Romania sau sunt doar prin trecere? Ati vazut pe undeva in alte tari gunoaie plutind asa pe strazi? Eu nu. (Drept e ca nu am vizitat prea multe tari straine, Dar … Totusi)

Si atunci ne mai miram cand pe posturile straine apar imagini din Romania cu gunoaie, cu mizerie peste tot si toata lumea ne crede mai rau ca in lumea a 3-a? (macar acolo sunt atat de saraci ca nici gunoaie nu au de aruncat)

Ma intreb si eu asa oare ar fi greu sa se aduca 2 – 3 containere din acelea mari in locurile desemnate pentru gunoaie pentru a se arunca direct in ele (nu de alta dar cineva tot trebuie sa ia inca odata la mana gunoiul ala si sa il puna in acelasi fel de tomberoane ca sa il duca la groapa de gunoi)

Dar probabil de aceea eu nu lucrez in Administratia Publica. : ) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *