Noul Stargate Universe – despre primul episod

Tocmai am vazut episodul pilot din Stargate Universe. Pentru cine nu stie despre ce vb pana acum este al treilea serial din seria SCI-FI Stargate.

Sunt fan al Seriei Stargate SG1 si Stargate Atlantis si faptul ca aceasta noua seria a aparut dupa ce celelalte doua s-au terminat m-a bucurat foarte tare.

Revenind la episodul pilot al SGU pe scurt incepe cu venirea lor pe nava Destiny apoi flashback-uri cu evenimente anterioare. Se pare ca au gasit intr-o baza de date a anticilor o adresa din 9 simboluri (chevron-uri). Asa se naște proiectul Icarus care se ocupa cu descoperirea a ce se afla in spatele celui de-al nouălea chevron.

Din flashback-uri aflam ca, baza in care se desfasura proiectul Icarus a fost atacata de nave Ha’tak (probabil Goa’uld-zii), obligati sa evacueze baza formează adresa din cele 9 simboluri si ajung pe nava Destiny. Similar cu sosirea in Atlantis (scutul incepea sa cedeze in timp ce erau sub apa) si aici intalnesc câteva probleme:  sistemul de mentinere a vietii este stricat, nava este foarte veche are o grămada de probleme tehnice inclusiv faptul ca nu poate sa suporte atmosfera (are câteva găuri în ea : P ). Daca in Stargate Atlantis misiunea era din start organizata acum nu mai au decat cateva provizii (cele care au reusit sa le ia in graba in timpul evacuarii) si fara o linie clara de comanda.

Astfel apare foarte repede panica și neîncredere intre refugiați. Cu toate asta reușesc sa isi dea seama ca in fata lor mai exista o alta nava care are misiunea de a gasi planete care sa suporte viata si sa le amplaseze un stargate iar nava Destiny ii duce automat pe o astfel de planeta unde pot sa gaseasca tot ce au nevoie pentru sustinerea vietii.

Personaje ce apar trecator Samanta Carter si gen Oneil. Probabil menite sa introducă filmul pentru fanii seriilor precedente.

Actori pe care i-am recunoscut sunt Robert Carlyle interpretand pe Dr. Nicholas Rush poate vil reamintiti din 28 weeks later, Justin Louis (serialul CSI) interpretand col Everett Young si Lou Diamond Phillips interpretand Colonel David Telford

In concluzie primul episod sa anunta destul de interesant (nave, explozii, lupte intre nave spatiale, sex : P da e si putin sex, diverse gadgeturi lasate de Antici si o noua poveste cu destul potential pentru cateva sezoane ). Diferit fata de ce ne-am asteptat in Atlantis (orasul Atlantis era destul de High Tech si confortabil) aici gasim cam toate gadgeturile oricat de high tech ar parea ele niste vechituri ruginite iesite de mult din uz gata gata sa creeze o noua problema.

Ok și dacă ai reușit sa ajungi sa citești rândul asta fără sa te plictisesc cu ce am zis mai sus iți recomand sa îl urmărești și tu. Vizionare plăcută.

1 Comment

  1. Doar ce am vazut si eu episodul si am de facut cateva corecturi. In primul rand nu sunt atacati de goa`uld ci de Alianta Lucien ( chiar e specificat ). Si nu exista o nava in fata lor , ci se specifica ca , cu mult timp in urma au fost lansate niste nave ( mai multe ) care sa amplaseze Porti pe planetele care suportau viata.Deci banuiesc ca nu o sa vedem deloc vreo nava care amplaseaza porti.

Timpul pentru comentari a trecut.