ARCA incearca sa trimita prima sonda spatiala romaneasca pe Luna

ARCA sau Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica, un fel de NASA romanesc, incearca trimiterea unei sonde spatiale pe luna. Acest proiect vine in urma lansarii de catre compania Google a concursului Lunar X-Prize.

Sigla ARCA

Sigla Lunar X-Prize

Concursul Lunar X-Prize presupune trimiterea unei sonde spatiale pe luna, posibilitatea ca sonda sa se miste cel putin 500 de metrii pe solul satelitului si de a transmite imagini, video si text. Se pare ca echipa de la ARCA este una din favoritele concursului dar ca la orice proiect este nevoie de fonduri. Nu este ieftin sa pleci de pe planeta noastra, echipamentele si materialele din care se va construi racheta romaneasca care va zbura pana la luna sunt foarte scumpe. De aceea ARCA prin programul ArcaLunar face apel la toti cei care sunt interesati de a face o mica donatie care sa sprijine acest proiect.

In urma donatiei primesti posibilitatea de a trimite in calculatorul sondei spatiale numele tau, poza ta si cateva cuvinte despre tine. Poti sa ramai astfel pentru posteritate acolo, poti sa te consideri astfel unul din primii pionieri ai spatiului. Citeste mai multe si ajuta si tu la acest proiect citind informatiile de pe site-ul : www.arcalunar.com

Vreau sa mentionez ca este de admirat ca in vremurile acestea cineva inca mai incearca o astfel de provocare, la noi mai ales.  Este de admirat ca mai exista oameni care nu se gandesc la politica, nu incearca sa ajunga vedete la toate emisiunile de la TV , ci doar sa isi implineasca un vis.

Iar pentru un astfel de lucru eu sustin acest program. Cu un post si cu o mica donatie. Asi vrea sa fac mai mult pentru ca visul lor este unul frumos si este si al meu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *