Romania Parasita sau ce ne dorim pentru viitorul nostru

Prima data cand am vazut clipul de mai sus pe Antena 3 am crezut ca e o reclama la jocul Fallout 3 (gamerii stiu despre ce e vorba, cei mai putini impatimiti cu jocurile va zic pe scurt ca e doar un joc cu o pozitionare intr-o tema postapocaliptica)

Apoi am realizat ca in imagini apar elemente foarte cunoscute – o Dacie 1310 ruginita, pancarte si steaguri cu texte romanesti. Si m-am cutremurat. M-am cutremurat la gandul ca asa ar putea arata viitorul acestei tari.

Mi-am adus aminte ca acum cateva luni scriam un post pe acest blog unde eram revoltat ca pot exista persoane care sa creada ca tot ce se intampla este din vina celorlalti si singura scapare este “sa pleci din tara” (pleci si ce? unde ajungi ?) Defapt tot ce se intampla este din vina noastra. A fiecarui om care il vezi trecand pe strada, e vina ta si e si vina mea. Te intrebi ce ma apucat? de ce zic asa ceva? Pentru ca fiecare suntem nepasatori. Aruncam gunoaie pe strada, trecem nepasatori atunci cand cineva face un rau altei persoane, inselam, mintim sau lasam pe altii sa aleaga pentru noi atunci cand e vorba de a iti da votul.

Daca nu mergem la vot lasam un grup relativ restrans sa aleaga pentru noi apoi comentam ca viata e proasta si cei care ii alegem nu sunt buni de nimic.

De ce ar fi? De ce ar fi acolo unul bun care sa iti reprezinte interesele atunci cand poate sa si le reprezinte singur pe a le lui, iar singura mustrare pe care o primeste este ca tu sa nu vi sa il votezi nici pe el nici pe celalalt nici pe al treilea si asa mai departe.

Sa facem un mic calcul. (cifrele si procentele nu mint si dau bine in orice text si prezentare) In general la vot merg cam 50% din populatia tarii. Mai tot timpul cei 2 care candideaza castiga la un scor destul de strans. Asta inseamna ca au undeva spre jumate  din totalul voturilor. Acum mai fa un mic calcul. Ce inseamna jumatate din voturi. Inseamna un sfert (25%) din totalul oamenilor acestei tari.

Adica un sfert din populatie voteaza presedintele pentru restul 3 sferturi. Si atunci te intrebi de ce nu e bine? De ce presedintele nu reprezinta populatia tarii care o conduce iar in ultimii 20 de ani o ducem din prost spre mai prost?

Cum poti sa iti doresti o viata mai buna daca accepti un pachet electoral. Indiferent ca e o bricheta, o esarfa mancare, bani, ce primesti acum este tot ce vei primi. In general partidul care isi cumpara voturile sunt cei care nu pot sa convinga oamenii prin programul lor. Sau acei care in trecut nu si-au tinut cuvantul.

Daca dupa atatea randuri te astepti sa iti spun cu cine sa votezi te inseli amarnic. Daca inca nu ti-ai facut o parere despre cine ai vrea sa te reprezinte in urmatorii 5 ani faci cea mai mare greseala cautand pe cineva sa te indrume.

Crezi ca eu sau vecinu sau tipu ce scrie “blogu” cel mai vizitat va sti ce ai tu nevoie? Nu cred. Doar tu sti ce anume iti doresti.

Asa ca Duminica dimineata, trezestete aduna-ti gandurile si mergi la sectia de votare din apropiere. Pune votul tau si fi LIBER cu adevarat. Voteaza fara sa asculti de x si y care are impresia ca stie mai bine ce ai TU nevoie. Voteaza pe cel care iti propune ceva nu cel care doar scoate ochii adversarului pentru ca in biblie scrie :

“Cine nu a gresit sa arunce primul piatra”

Leave a Reply

Your email address will not be published.