Supraveghere auto la distanta prin GPS

Acum 4 ani eram tanar programator de abia iesit de pe bancile facultatii iar prima firma la care am reusit sa ma angajez a fost Road Point care se ocupau cu sisteme industriale de supreveghere si management a autovehiculelor prin GPS. Pe atunci astfel de sisteme erau foarte scumpe si singurii care si le permiteau erau firmele de transporturi care trebuiau sa aiba o situatie clara a pozitiei exacte a autocamioanelor lor.

Ma bucurat sa vad ca astazi un astfel de sistem de localizare a masinii prin GPS a devenit asa de ieftin incat rivalizeaza cu pretul unei alarme auto mai performante.

Cum functioneaza?

Acest aparat este in principiu un GPS conectat la un modul telefonic asemanator cu cele ce se gasesc in telefonul mobil propriu. GPS-ul primeste pozitia masinii de la satelit apoi o transmite printr-un SMS sau printr-o conexiune de date (internet) la un server si la calculatorul persoanal pe care vei instala aplicatia de localizare a masinii. Deoarece acest aparat are in componenta un telefon mobil vei avea nevoie de o cartela sim exact ca si telefonul tau mobil.

Ce  poti face cu acest modul?

In principiu sa vezi unde e localizata masina in timp real la fel ca si in imaginea de mai sus. Daca ai imprumutat masina sau vrei sa vezi unde e masina sotiei tale/sau a sotului, daca esti patron si vrei sa vezi pe unde isi mai fac veacul angajatii tai care au masini de servici sau de ce nu sa vezi unde a ajuns masina ta daca a fost furata.

Va mai amintiti de Gigi Becali cand i sa furat masina? El a avut nevoie de relatiile mai putin ortodoxe a firmei de paza cu care lucra pentru a gasi hotii masinii. Daca ar fi avut instalat pe masina un astfel de sistem pornea doar calculatorul personal  si vedea exact locul unde masina furata  este pozitionata. Ramanand astfel sa mearga insotit de politie (sau de cine mai vroia) ca sa isi recupereze masina si sa ii pedepseasca pe hoti.

Avand in vedere ca nu doar Becali are masini scumpe cred ca orice masina de cel putin 40 – 50 000 euro ar trebui sa aiba instalat un astfel de sistem pentru ca o astfel de masina este o tinta pentru hotii.

Pe langa detectarea masinii acest sistem poate sa :

  • detecteze evenimentul de pornire a motorului
  • deschidere a usilor
  • pornirea alarmei
  • apasarea butonului de panica
  • accident
  • in caz de accident poate bloca pornirea motorului
  • alerta la depasirea vitezei
  • intrarea sau iesirea dintr-o zona pe care se poate configura din aplicatia gratuita venita cu acest dispozitiv (o masura foarte cautata de patronii de firme care doresc sa vada daca angajatii lor vin acasa cu masina de firma in timpul programului de lucru)

Ca tot vorbeam mai sus de pret si ziceam ca acum sunt foarte ieftine astfel de dispozitive, pretul este de 1000 de RON si se poate cumpara online de la magazinul eMag.

O altfel de intrebuintare a unui astfel de dispozitiv este prinderea sotiilor sau sotilor infideli(e). : P Lasand gluma la oparte un astfel de sistem este foarte folositor si te scapa de o gramada de bani si batai de cap atunci cand ti se fura o masina scumpa.

supraveghere auto personal SAS LOCATOR prin GPS