Petitie: “Scrisoare deschisa catre Prefectura Judeţului Timiş cu privire la modificarile recente din patru prestigioase licee teoretice timişorene”

Ca fost elev al liceului Grigore Moisil din Timisoara, am fost surprins sa vad ca acest liceu impreuna cu alte 3 licee de prestigiu din Timisoara sunt pe lista celor la care li se va reduce numarul de locuri/clase – la profilul informatica.

Probabil ca una din dorinta guvernantilor este de a indobitoci populatia inca din scoli pentru a fi mai usor momiti cu pachetelul de zahar la alegeri. Nu vreau sa comentez mai mult pentru ca probabil imi bat gura de pomana atata timp cat tot a doua persoana care o vedeti a votat cu actuala conducere.

In schimb doresc sa promovez aceasta petitie (nu stiu daca o va lua cineva in seama sau nu oricate semnaturi s-ar strange pe ea dar speranta moare ultima)

Pentru cine vrea sa o voteze click aici : http://www.petitieonline.ro/petitie-p61745048.html nu uita inainte sa o citesti, textul este atasat mai jos in post si poate fi gasit de asemenea pe site-ul petitieonline.ro

Comitetele de părinţi a patru prestigioase licee teoretice timişorene – Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” – au luat la cunoştinţă cu profundă îngrijorare faptul că măsurile de restructurare comunicate de ISJ Timiş prevăd reducerea numărului de locuri la aceste şcoli, specializarea afectată de reduceri fiind mai ales cea de matematică-informatică, informatică intensiv, dacă avem în vedere atât faptul că Liceul Teoretic „Gr. Moisil” este exclusiv axat pe această specializare, cât şi realitatea că majoritatea elevilor care se înscriu în clasa a noua la liceele teoretice amintite optează pentru specializarea în discuţie.
În virtutea calităţii noastre de parteneri în procesul de fundamentare a cifrei de şcolarizare şi de stabilire a reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, calitate recunoscută în Instrucţiunile furnizate de minister în acest sens, dorim să ne adresăm comunităţii locale, precum şi autorităţilor locale – Prefectura Judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul local – care, conform aceluiaşi document, au drept de decizie în aprobarea cifrei de şcolarizare pentru anul şcolar 2010/2011.
Precizăm din capul locului că suntem conştienţi de faptul că societatea românească este într-o criză profundă, dar ne exprimăm convingerea fermă că aceasta nu poate fi depăşită dacă nu acordăm atenţie deosebită calităţii educaţiei, iar reducerea numărului de clase la liceele teoretice mai sus menţionate, îi privează pe copiii noştri de dreptul legitim de a beneficia de un învăţământ de cea mai bună calitate.
Nivelul deosebit al performanţelor acestor şcoli se reconfirmă an de an prin rezultatele la olimpiadele şolare şi la alte concursuri judeţene naţionale şi internaţionale, prin proiectele şi parteneriatele internaţionale la care participă cu succes, prin mediile de absolvire, care, în proporţie de 90% sunt de peste 9. Prin calitatea actului educaţional şi prin emulaţia din rândul elevilor acestor licee, ele sunt o pepinieră valoroasă pentru învăţământul superior din ţară şi din străinătate.
Ca urmare a rezultatelor de cea mai înaltă performanţă, cele patru şcoli s-au situat pe primele locuri în ceea ce priveşte opţiunile absolvenţilor de gimnaziu, îndeplindu-şi în fiecare an cifra de şcolarizare, iar mediile de admitere au fost cele mai ridicate din municipiu/judeţ. Analiza opţiunilor pentru anul în curs confirmă situaţia din anii anteriori.
În plus, dorim să atragem atenţia asupra faptului că măsura de reducere a numărului de clase la specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, la aceste licee teoretice contravine profilului dezvoltării prezente şi viitoare a oraşului Timişoara, ca pol de creştere. Astfel, Planul integrat de dezvoltare al Polului de creştere Timişoara precizează ca misiune Consolidarea profilului polului de creştere Timişoara de centru economic dinamic şi inovativ şi ca prim obiectiv Dezvoltarea economică durabilă pe baza industriilor de înaltă tehnologie, a informaticii, telecomunicaţiilor şi serviciilor creative.
Într-o epocă în care informatica pătrunde în toate domeniile de activitate şi într-un oraş în care informatica tocmai a fost individualizată de autorităţi ca domeniu strategic de dezvoltare, solicităm ca deciziile ISJ Timiş să fie responsabile şi concordante cu nevoile comunităţii, cu criteriile obiective ale performanţei şi cu aspiraţiile copiilor noştri.
********************************************************************
Lect. dr. Cătălina ANCUŢA – Comitetul de părinţi al C. N. „C. Diaconovici LOGA”
Autor: Catalina ANCUTA

Pentru cine vrea sa o voteze click aici : http://www.petitieonline.ro/petitie-p61745048.html

Sursa: petitieonline.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *