De unde se regleaza balamalele usilor de termopan

Ce faci când ai o ușa de termopan care din X cauze sa lăsat și începe sa frece pragul. Chemi pe băieții care au instalat-o? Da e o metoda foarte buna dar atenție dacă ai ieșit din garanție te va costa ceva.

Plecat de la chestia asta și în situația de a fi nevoit sa reglez și eu o ușă de termopan am intrat pe net. Si după multe și multe și … încercări am reușit sa dau peste o poza a unei balamale. După asta totul a devenit mai simplu.

Primul pas este sa dați jos partea ce acoperă mecanismul de reglare a balamalei (vedeți în imagine partea cea mai voluminoasa ce acoperă balamaua. ) Șurubul ce tine carcasa (nu știu dacă e bun termenul dar înțelegeți voi) este de obicei pe partea interioara a balamalei. Il desfaceți dar atenție nu de tot pentru ca după reglare este posibil sa nu mai intre înapoi.

Pasul doi în vedeți în imaginea de mai jos

După ce ați dat carcasa aveți 3 reglaje. Fiecare va regla ușa pe direcția pe care e indreptat. Succes .

🛒Cumperi de pe www.pcgarage.ro ? foloseste codul XETDNGQI si primeste o reducere de 1%

8 Comments

 1. Reglajul se face la balamaua de jos sau de sus
  ? La mine e lăsat în jos coltul ușii și freacă pe gresie.Ce e de făcut că nu am un bărbat în casă și trebuie sa fac eu totul.Merci

 2. Toata Stima.te-as ruga foarte mult sa-mi spui cine fabrica balamaua care o ai in poza de sus, ce nume are, si de unde pot procura asa ceva (simonswerk ,roto sau maco ?) Multumesc anticipat.

  1. Autor

   @eduard,

   balamaua pe care o vezi in imagine e luata de pe net pentru a evidentia cum se face un reglaj. Eu nu ma ocup cu asa ceva, nu stiu sa te ajut cu un producator, eu am reglat de capul meu balamalele de la o usa atat de veche ca nu mai stiu nici macar firma locala de la care am luato initial dar mai alte detalii.

 3. Mihai…ai curmat viata unei usi de termopan! M-am chinuit vreo jumatate de zi sa imi dau seama singurel de ce agata usa si tu mi-ai dat solutia…ar fi avut de suferit saraca usa multe, dar din fericire ai salvat-o!

  Multumesc mult!

 4. Vreau sa demontez usa de termopan de la exterior de la balamale, usa s-a blocat, in sensul ca a fost fortat manerul, cand usa era incuiata si acum nu se mai poate deschide, cheia invarte broasca in gol; la fel si manerul care a cedat. Ma gandesc ca trebuie demontata de la balamale, dar nu pricep cum se desfac balamalele. Puteti sa-mi sugerati o solutie?

 5. Aveti idee cum se poate regla o usa de sticla? Problema esta ca usa loveste cu coltul de jos (opus balamalelor) in prag. Am desfacut capacul de la balama insa in partea in care este prinsa sticla in balama am doar 2 suruburi care nu se pot regla.

  Multumesc.

 6. in principiu,usa cand iti atinge in prag e datorita faptului ca nu este calata(centrata)sticla sau ce aveti in interiorul cercevelei(partea din usa pe care se monteaza sticla,panelul,broasca,manerul…etc)
  Calatul e un pic mai complicat (de explicat aici)…dar nu foarte greu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *