Teo Trandafir si Politica

Dimineata pe la ora 7 cand inca eram in scoala generala ma trezeam si pana sa ma spal si sa ma schimb in hainele de scoala deschideam TV-ul. In fiecare dimineata ma uitam la emisiunea lui Teo si a lui Mircea Badea. Era interesanta. Glume, poante, mai o stire un horoscop. Stiti voi ca orice emisiune de dimineata cand omu inca nu a facut bine ochi dar se pregateste de servici, de scoala etc.

Dupa ani si ani Teo sa cam retras din viata publica (nu de alta dar sa cam halosit la cascaval si televiziunile au cam pasat-o de la una la alta pana ce nu a mai avut nici un loc). Si-a deschis firma ei care face emisiuni. Parca am vazut cateva din ele la ceva televiziuni locale. Mai tarziu a vrut sa sparga piata cu o faina minune foarte sanatoasa etc si si-a facut o moara.

Nu stiu cum i-a mers moara dar pe vremurile de acuma cand omu nu prea mai are bani nici de painea normala nu cred ca se bate nimeni pe faina ei de x ori mai scumpa.

Sa mai avansam putin pana in prezent. Astazi vad la TV pe Teo Trandafir PDL-ista de o zi (da, pt ca ieri sa inscris in partid 30 martie 2010) si astazi e deja propusa pt. postul de deputat la colegiul 19 din Bucuresti.

Ce sa mai zic. Este ca si cand ai merge la doctor si ai afla ca pana ieri era mecanic auto. Suna ciudat? Oricum ar suna politicienii romaniei in proportie de 90% (si nu cred ca gresesc) nu au nici un fel de studii in economie sau in drept. Si te mai miri de ce mergem ca milogii la FMI pt bani de salarii sau de e trebuie data ordonante peste ordonante pentru a repara legi prost facute.

“Teo cand vei vedea in ce te-ai bagat uita asa o sa ajungi”

UPDATE: Trebuie sa recunosc ca Teo Trandafir inca are coloana vertebrala si nu se supune orbeste unor decizii de partid. (Ma refer la faptul ca a votat motiunea de cenzura impotriva guvernului PDL cu riscul de a fi exclusa din partid)

12 Comments

  1. teo daca mai ai demnitate sau daca ai avut vreo data pleaca de langa nemernici.

  2. de ce te-ai bagat in politica, nemernico, nu te mai primea nicio televiziune si mureai de foame, dar de fapt aveai de unde sa scazi, te-ai aliat cu nenorocitii care sug sangele poporului si nu le pasa daca au bietii oameni cu ce-si plati datoriile, sa-si creasca copiii in liniste, iesi cat mai repede din politica daca mai ai demnitate si mai poti sa privesti in ochi oamenii care te-au ales.

  3. Comentariu a fost cenzurat. (Orice viziuni politice, nemultumiri si probleme am avea nu justifica folosirea unui limbaj in care se folosesc injuraturi. Daca considerati ca vreti totusi sa lasati un comentariu va invitam sa il reformulati in asa fel incat sa nu contina limbaj trivial.)

  4. Draga Teo ai luat o decizie ffffff.buna sa votezi motiunea.FELICITARI!

  5. Teo,esti MANELISTA si HINGHEROAICA.Dupa ce ati omorit ciini si pisici ati inceput sa omoriti oameni prin taierea de salarii si pensii,voi cei de la PDL in frunte cu HINGHERUL sef Traian Basescu.Toti mint in campanie electorala dar voi ati intrecut orice masura.RUSINE asasinilor,imbuibatilor,hotilor.

  6. teo,purcica nu iti este rusine sa spui ca ai facut foamea,tu manelisto,ai facut avere de pe urma manelelorsi cand nu a mai mers in tv ai intrat in politica sa mai rozi un ciolan,imi este rusine cu tine ,o …..fufa pacat ca Mircea B a fost prietenu tau,de fapt tu te-ai schimbat ff mult,acum esti o lingurista, te stiu de cand erai o copila pt ca eu sunt pensionara si stiu ce spun sa-ti fie rusine,TRADATOARE

  7. nu cred ca o sa ii para rau, se castiga prea bine

    1. Autor

      @Angela, e adevarat se castiga bine dar asta trebuie sa fie menirea unui politician? sa castige bine si noi restul Dumnezeu cu mila lui? Tu te-ai lasa operata de un doctor care a fost inainte mecanic auto? Dar ti-ai da masina la reparat pe mana unui avocat? Fiecare cu meseria lui de asta iti cere cv si calificarea cand te angajezi undeva. Mai putin daca devi om politic. In politica intrii fara sa fi avocat sau macar sa dai dovada ca iti cunosti legile tarii tale, fara sa ai cunostinte de macro management sau macro economie si nu zice nimic nimeni cand ajungi sa conduci o comisie daca nu chiar ministerul de finante desi pregatirea ta este diametral opusa. Asta e realitatea dar oare e corecta?

  8. Da, am citit mesajul si ma bucur sa vad ca a raspuns cineva la ceea ce am postat.Dupa cateva precizari ,care consider ca se impun, iti voi raspunde. Materia ce o propuneam era “Arta succesului personal si social”
    Am primit mesaje si telefoane de încurajare, am primit critici . Fără critici ar fi însemnat ca acest post să fie identic cu celelalte. Ultima critică primită m-a determinat să vă spun că nu sunt un Donald Trump ori un autor motivaţional precum Zig Zagler, John Maxwell ,Anthony Robins, etc.
    Eu mă gândisem ca în clasele a VIII-a şi a IX-a să se predea o nouă materie, care să-i pregătească pe tineri pentru viaţă şi o numisem “Arta succesului personal şi social”. Primind multe răspunsuri la această propunere mi-am dat seama că mulţi au pus acest nou obiect de studiu “Arta succesului personal şi social” în relaţie cu propriile expectanţe. Au fost desigur şi mesaje de la persoane care au înţeles foarte bine la ce mă refer.Propunerea mea este nuantata şi va rog să o priviti ca atare. Eu privesc succesul si pregatirea pentru viata in stransa corelatie cu multumirea de sine si ancorarea in realitate-sa poti sa vrei ceea ce se poate si sa actionezi constant pentru a-ti implini viata. Copiii trebuiesc invatati sa aiba un orar pe care sa-l respecte, nu doar la scoala. A avea un orar inseamna a avea un plan dupa care functionezi,ai niste repere . Astfel se obisnuieste sa-si programeze activitatile si timpul, invata sa faca deosebirea intre ceea ce este obligator ( necesar , util, urgent ) de facut si ceea ce ar putea amana peste 1-2 ceasuri sau zile. Timpul este un dar foarte pretios, nu trebuie irosit pentru ca nu avem cum sa-l recuperam.
    Folosirea judicioasa a timpului, educatia, sistemul de valori, invatatura si munca sunt in opinia mea 5 pietre de temelie ale dezvoltarii copilului in perioada 1-16 ani. Copilul ,in mod gradat si sustinut , trebuie sa-si consolideze aceasta temelie. Cu siguranta veti adauga ca are nevoie de sprijin, de afectiune, de timp liber, de grup de prieteni . Sunt de acord , e nevoie de ele, isi va face timp si pentru activitati liber alese. Nu va indoiti de aceasta.Daca nu-si face prieteni, intrebati-l de ce ? S-ar putea sa nu va raspunda,ori s-ar putea sa constatati ca: fie grupul ii cere o dovada de curaj pentru a fi acceptat, fie pentru ca este timid, neancrezator in sine, nemultumit de cum arata ori cum se imbraca, etc.
    Pregatirea pentru viata nu va duce pe nimeni direct in varful piramidei succesului, dar il va feri de cadere, de depresie, de dezorientare, de anxietate.
    Ce este Viata?
    Cand voi fi mare…, spune copilul, dar ce inseamna asta?
    Cand voi implini 18 ani… spune adolescentul,dar ce inseamna asta?
    Cand voi fi adult ma voi casatori, dar la urma urmei ce inseamna sa fii casatorit?
    gandul se schimba apoi si ne intrebam Cand voi iesi la pensie…iar la vremea pensiei privim inapoi si simtim vantul rece . Viata sta in a trai fiecare ora fiecare zi, dar invatam prea tarziu sa traim si sa ne bucuram de ceea ce avem in fata noastra. Pierdem mult timp visand la cum am putea avea o gradina minunata de trandafiri, cum are x, in loc sa ne bucuram de frumusetea florilor de la fereastra noastra.

    Acum sa revin la ceea ce ai scris. Spui ca ai terminat de cativa ani facultatea, asta inseamna ca ai deja o profesie si un loc de munca. Ai o altă varstă, o pregatire si alte asteptari desigur concordante cu nivelul de socio-profesional. Pentru tine succesul inseamna altceva, cu toate ca cele 5 pietre de temelie despre care am scris mai sus sunt valabile pentru fiecare dintre noi si se mentin pe toata durata vietii . In plus tu vorbesti despre ceea ce crezi, eu iti vorbesc despre ceea ce intampla cu majoritatea adolescentilor. Este posibil ca opinia ta sa fie justa daca ne vom referi la acei tineri care vor merge la liceu si apoi la facultate. Semnalul meu de alarma pentru cat de nepregatiti pentru VIATA sunt adolescentii era in relatie cu noile reglementari ale invatamantului si declararea varstei de 16 ani legala pentru a munci.
    Si eu folosesc internetul, gasesc usor informatii utile, cu toate acestea marturisesc nu-mi este confortabila lectura unei carti in format electronic, o folosesc numai atunci cand nu am alta solutie .
    Foarte multi folosesc calculatorul numai pentru jocuri si socializare,eventual copiat un referat.
    Succesul nu se invata dintr-o carte, succesul se construieste si se invata din multe carti. Aceeasi carte o citesc 100 de oameni si fiecare va intelege altceva ,pentru ca fiecare are alt nivel de pregatire si intelegere si fiecare vede ceea ce vrea sa vada,fiecare aplica nu ceea ce scrie in carte ci cum crede el ca scrie in carte.Colega ta are un jurnal? isi noteaza cum isi cheltuieste timpul? Cat foloseste? cat iroseste?Cat timp nu notam , nu avem o imagine reala. Timpul irosit nu o va duce catre succes.

    numai bine

    Victoria C. Ion, psiholog clinician

  9. Visele se împlinesc acţionând
    Viaţa ne poate sfărâma visele lovindu-ne de ţărmurile stâncoase ale realităţii.
    Ce putem face? Să renunţăm la visele noastre? Nu, nu cred că ar fi bine. Să visăm mai departe, sperând că visele se vor implini de la sine? Nerealist. Visele nu se împlinesc visând. Visele se împlinesc acţionând . Cam asta incerc eu ,aici şi acum , încerc să formez un grup de discuţii,care să mă ajute să animăm în sufletul şi mintea romanilor un ideal Să ne pregătim adolescenţii pentru viaţă. După ce am avansat ideea introducerii unui nou obiect de studiu Arta succesului personal şi social, din răspunsurile primite am înţeles că e necesar să precizez următoarele: succesul are nuanţe şi trepte ca şi sărăcia de altfel. Acţionând pentru împlinirea unui ideal fiinţa se animă, omul începe să caute soluţii, să interactioneze . Lipsa unui ideal conduce la ruină ,iar pentru a consata acest trist adevăr va propun doar să priviţi în jur.

  10. Teo,

    Ca orice om care lucreza cu copii ma uit la ei si ma uit la cat de nepregatiti pentru viata intra in viata. Nu este vina lor in totalitate. Asa ca m-am gandit sa propun colegilor o idee spre dezbatere si am formulat- o cam asa :Pentru ca “Succesul se invata” haideti ca impreuna sa introducem o noua materie de studiu . Initial am trimis-o pe mail, apoi am postat-o ,sub forma de articol, pe http://forum.romedic.ro/prod/Succesul_se_invata._Considerati_util_sa_se_predea_in_scoli_?_041901.html

    TEO ,iti cer sprijinul in sustinerea si promovarea acestei idei . Am primit mai multe telefoane si cateva mailuri in care s-au exprimat opinii favorabile ideii mele ,dar si avertizari privind drumul anevoios care ar trebui parcurs

    Discutand cu prieteni, parinti , profesori despre ceea ce se intampla in invatamant, atatea reforme, atatea materii care nu mai sunt utile azi m-am gandit sa va intreb cum vi s-ar parea daca in gimnaziu s-ar introduce ca disciplina de studiu Arta succesului personal si social

    Eu cred ca merita copiii nostri sa fie pregatiti in acest sens.
    Acest subiect l-am trimis unor colegi si prieteni pe mail. Deja am primit feedback pe adresa personala de la o profesoara din Galati, de la alte persoane care vad utilitatea predarii in ultimul an de liceu . Inteleg punctul de vedere al celor care vad utila predarea unei asemenea discipline in clasa a XII-a. Ce facem insa pentru acei copii care din diferite motive nu vor ajunge niciodata la liceu. A fost aprobat , de Guvern , Proiectul Legii Educatiei Nationale .In noua formula parintii si comunitatea locala vor face parte din Consiliul de administratie a scolii, numarul de ore si programa scolara vor fi reduse, iar invatamantul obligator va incepe la 6 ani si se va sfarsi la 16 ani, varsta la care tinerii se vor putea angaja. In multe tari din Uniunea Europeana tinerii se pot angaja la 16 ani.

    Noi cei care am trait in Romania,am fost educati in ideea ca suntem egali, ca avem drepturi egale, realitatea ne arata insa o alta fateta. Nu suntem egali nici fizic, nici psihic, nici socio-economic. Descurajarea, delasarea, suferinta si revolta celor defavorizati vin tocmai din aceste INEGALITATI, pe care nu le constientizam insa le simtim din plin efectele.
    Consider ca a pregati un elev de clasa a opta pentru o viata buna este o datorie morala. Un om pregatit pentru viata este mai sanatos si mai fericit si pentru asta cunoasterea este necesara. Cunoasterea o dobandim invatand, tocmai de aceea mi-am permis sa va scriu si sa va cer sprijinul.
    Am primit un mesaj pe adresa de mail in care eram intrebata daca am vazut cate carti de profil se gasesc pe toate tarabele. I-am raspuns cu o intrebare : tu ai vazut vreun adolescent de 13-14 ani cumparand o asemenea carte?
    O alta realitate trista este ca tinerii citesc tot mai putine carti.
    Intentionez ca impreuna cu cei care imi raspund sa constituim un grup de initiativa, sa luam legatura cu factorii de decizie, si sa vedem ce implica o asemenea actvitate, sunt destul de multi pasi de facut… Apoi proiectul… E un drum greu . O colega m-a rugat sa nu las aceasta idee sa moara in fasa.

    Poate acum sa intelegeti mai bine ce anume m-a determinat sa postez acest subiect. Ii putem ajuta pe copiii nostri implicandu-ne in proiecte ce tin de pregatirea pentru viata independenta si aici includ pregatirea psihologica pentru a avea o viata buna. Nu poti avea o viata buna fara sa inveti si fara sa muncesti. Evident nu toti copiii vor ajunge sa lucreze intr-o multinationala sau intr-o banca. Nu toti copii vor ajunge mari inventatori precum Edison, care , desi avea numai trei clase, ne-a lasat becul electric, fonograful, sistemul telegrafic duplex,etc . Edison , inventatorul autodidact, a introdus in lumea industriei notiunea de productie de serie.
    ” Daca am face toate lucrurile de care suntem capabili, ne-am uimi si pe noi insine” spunea Edison

    Cred ca suntem capabili sa introducem in clasele a VIII –a si a IX-a discipline ce-i vor pregati pe copii pentru viata

    Te rog Teo ajuta-ma sa promovez aceasta idee, ajuta-ne sa devina realitate !

    Ion C. Victoria, psiholog clinician

    1. Autor

      @Victoria, Eu numai ce am iesit de cati va ani din facultate, nu stiu daca sunt in masura sa vb despre subiectul pe care il propui tu (adica introducerea materiei “Succesul se invata”) pentru ca odata sunt prea tanar sa pot zice ca am o experienta de viata si in acelasi timp nu am o pregatire potrivita (sunt inginer de meserie). E adevarat ca sunt multe astfel de carti iar tinerii nu le cumpara dar in acelasi timp tinerii nu cumpara (ma refer la cei sub 18 ani) nici carti de cultura generala, matematica, stiu eu utilizarea unui calculator (de ma laud ca si asa e domeniul meu), chiar si romane sau orice altfel de carti. Foarte rar se cumpara carti de catre adolescenti si atunci pentru ca sunt obligati de la scoala in majoritatea cazurilor. Eu vad altfel problema. Eu cred ca odata cu cresterea nivelului de invatamant (nu atata numarul de materii cat calitatea informatiei prezentata acolo in scoala) se va aduce treptat, treptat dorinta de mai multa cunoastere si cumpararea de carti.
      Revenind la subiectul “Succesul se invata” am o colega care zi de zi e cu o astfel de carte in mana,poate nu intelege ea care e ideea cartilor, poate nu inteleg eu dar zi de zi se plange ca nu ii iese nimic si singura solutie care o vede e sa plece undeva pe dincolo. Atata timp cat mergi 8 ore pe zi la servici si nu faci nimic in restul timpului decat sa te distrezi la tv, mai prin oras, etc eu sunt de parere ca nu o sa ajungi mai mult niciodata. Sunt curios sa aflu parerea ta despre ce spus. (in caz ca o sa citesti raspunsul la comentariu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *