Terorismul, cea mai josnica metoda de lupta

De-a lungul culturii europene razboinicii au fost o parte importanta a existentei. Sunt multe insemnari istorice, carti, si de ce nu ecranizari ale unor fapte de vitejie a unor razboinici.

Am ajuns sa cred, si cred din tot sufletul ca pentru a fi razboinic trebuie nu sa fi puternic, nu sa fi strateg, nu sa sti sa manuiesti arme ci sa fi demn de actiunile tale.

Acum in realitatea de astazi au aparut o noua specie de “razboinici” daca le pot spune asa. Cei care lupta pentru dreptate omorand oameni nevinovati, fara aparare si fara o pregatire militara. Teroristii, probabil ca in mintea lor se viseaza razboinici ai terorii dar in realitate sunt doar o gloata de lasi care au putina pregatire in chimie si electronica deajuns cat sa faca bombe.

Nu sunt capabili sa lupte impotriva unui soldat ci lupta impotriva femeilor si copiilor care merg la scoala. Foarte demn, nu?

Facand o analogie este ca si cum ai lupta impotriva firmelor care fac dulciuri smulgand bomboanele de la gura copiilor.

Cine ar trebui sa ii opreasca si cum?

La prima vedere toata lumea probabil isi imagineaza trupe speciale inarmate pana in dinti, sisteme de securitate care transforma lumea in informatori si securisti (va suna cunoscut ?).

Dar eu ma gandesc la o alta idee plecand de la faptul ca eu nu asi putea sa fiu liber cu pretul vietii unor oameni nevinovati care poate sunt chiar simpatizanti cu cauza mea. Revenind la idee cred ca acei pe care ii “reprezinta” acei teroristi ar trebui sa ii opreasca.

E o vorba “Ce tie nu iti place altuia nu ii face”. Si atunci merita un strain sa sufere pentru ca tu suferi? Oare demnitatea este chiar un cuvant demult apus? Ar putea vreun viitor cetatean al unei tari eliberate prin teroare sa iasa in lume intre ceilalti si sa spuna:  “Sunt liber! Mi-am castigat libertatea prin jertfe. Am trimis oameni sa se arunce in aer omorand zeci de nevinovati. M-am facut auzit, am ingrozit o lume intreaga si astfel am devenit liber”

Prin randurile de mai sus condamn atacurile teroriste ce s-au intamplat in Moscova astazi (29 martie 2010). O fapta nedemna de un luptator pentru libertate. Un adevarat razboinic lupta impotriva altor razboinici, nu impotriva copiilor.

Dar poate sunt eu naiv si traiesc intr-o lume de basm.