Astazi cand am trecut in viteza pe langa TV (bineinteles politica ce altceva ar putea fi la tv) mi-a atras atentia o sigla. Sigla la care ma refer este sigla UNPR (si aici nu ma refer la Uniunea Nationala a Patronatului Roman ci la Uniunea Nationala pentru Reconstructia Romaniei – partidul independentilor – nu stiu cum poate fi asa ceva ori esti intr-un partid ori esti independent dar sa nu ma pierd in alte idei …)

Ce era asa special la sigla? Faptul ca primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost ca seamana cu acvila nazista. E adevarat ca foarte multe tari au o acvila in logo chiar si noi avem un vultur ca stema a tarii dar ca sa ma intelegeti mai bine vedeti cum arata o acvila nazista si cum arata sigla UNPR, am pus imaginea de mai jos:

In stanga este acvila logo al Partidului Nazist (acvila nazista cu aripi rotunjite reprezinta Germania nazista vezi pe wiki, cea cu aripile taiate ca un triunghi este sigla partidului nazist). In dreapta este sigla UNPR. Poate ca ma insel si defapt triunghiul din sigla simbolizeaza triunghiul bermudelor deoarece fondurile colectate de guvern dispar ca si vapoarele din triunghiul bermudelor. Din pacate la noi nu se intampla nimic supranatural.

Curios este ca initial UNPR au avut ca sigla imaginea de mai jos care seamana foarte bine cu stema tarii dar chiar inainte de lansarea noului partid sa schimbat brusc si fara explicatii. (sa nu fi primit voie sa foloseasca acvila din stema?)

Si totusi cum ramane? Strigam: Mein kampf, mein kampf ! sau … altfel.