Smolensk: Teoria conspiratiei sau doar o intamplare nefericita

In momentul cand am auzit prima data de prabusirea de la Smolensk a avionului prezidential Polonez am exclamat e ceva necurat aici nu exista ca presedintele impreuna cu cei mai importanti conducatori ai unei tari sa se afle in acelasi avion si sa se prabuseasca asa din senin.

Ieri dupa mai bine de o luna de la prabusire am vazut la Observatorul de pe Antena 1 niste franturi de imagini destul de neclare ramasitele unui avion fumegand impuscaturi si voci. Pentru ca nu am prins nici un comentariu am cautat pe net si am descoperit filmul pe site-ul ziarului Daily Mail intr-un articol cu titlul de mai jos:

“Footage of Polish air crash ‘shows Russians executing survivors’…”

Am atasat mai jos incredibilul film:

Oficial inca se investigheaza dar o parte din teoriile lansate sunt:

Pilotul si controlorul de bord nu au reusit sa se inteleaga – desi pare ciudat un pilot de cariera care este si pilotul avionului prezidential se presupune ca stie bine macar limba engleza, desi controlorul de zbor rus spunea ca vorbea intr-o combinatie de rusa si engleza stricata.

O alta ipoteza ar fi telefoanele celulare de la bordul avionului. Da este posibil de aceea in orice zbor nu ai voie sa iti folosesti telefonul mobil dar asa cum avioanele comerciale zboara fara sa cada din cauza telefoanelor pentru ca personalul de zbor nu iti da voie sa le folosesti banuiesc ca intr-un avion prezidential securitatea e mult sporita.

O a treia ipoteza ar fi o a cincea voce inregistrata pe cutiile negre. Asta insemnand ca cineva ar fi “deranjat” pilotii care au prabusit avionul.

Totusi filmul de mai sus mi se pare foarte tulburator. Mai mult de atat jurnalistul care a filmat imaginile de mai sus (primul ajuns la fata locului) a murit dupa ce a fost injunghiat.

Pe site-ul Antena 3 scrie:

“Apar noi semne de întrebare pe tema morţii preşedintelui polonez, Lech Kaczynski. O informaţie şocantă le-a dat apă la moară celor care pariază pe teoriile conspiraţiei.

Cameramanul care a surprins în imagini epava avionului, înregistrare pe fundalul căreia se aud focuri de armă, a murit, după ce a fost înjunghiat.

Scepticii nu exclud posibilitatea unui asasinat. Mai mult, se pare că există neconcordanţe între ora prăbuşirii, declarată de autorităţile ruse şi cea înregistrată de cutia neagră a avionului.”

Sursa: antena3.ro

Coincidenta? Daca da teoria probabilitatilor e cam data peste cap deoarece foarte multe coincidente au aparut legat de acest incident.

Mergand pe mana teoriei conspiratiei hai sa vedem cum cineva ar reusi sa prabuseasca un avion. Stim ca pentru a ateriza sa invartit pe deasupra unei paduri la mica altitudine. Se presupune ca instrumentele au fost date peste cap de un telefon celular desi personalul de zbor ar fi trebuit sa fie mult mai alert decat intr-un avion comercial.

Sa spunem ca cineva construieste o antena de forma parabolica pentru a concentra un semnal intr-o singura directie. Sa spunem ca la antena respectiva cineva ataseaza un aparat care genereaza un semnal de aceeasi fregventa ca a unui telefon celular dar mult mai puternic. Cu acest aparat pus undeva in padurea aceea tintesti avionul care este relativ aproape de sol deoarece se chinuie sa aterizeze.

Semnalul penetreaza invelisul avionului, ajunge la instrumentele de bord si … avionul se prabuseste din cauza unui telefon celular. Mai mult, trimiti o echipa de sol (probabil aceeasi care au stat langa transmitatorul parabolic) si inspectezi resturile (poate chiar a fost extras ceva dintre ele). Vezi cativa supravietuitori, si ii elimini pentru a nu se lansa ipoteze ulterior despre oamenii care erau langa resturi dar nu aveau intentia de a ajuta pe nimeni. Sau pentru a nu spune ceva ce sa petrecut in avion poate despre a cincea persoana auzita pe inregistrarile de pe cutia neagra.

Suna a scenariu de film dar poate fi si adevarat? De ce nu?

Sursa: DailyMail.co.uk

1 Comment

  1. Doar o intamplare nefericita, cel putin asta cred eu. Ar fi existat poate motive, daca era un alt presedinte, nicidecum cel al Poloniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *