Inside-uri din Maratonul organizat de eMag


Astazi la 7 jumate seara (19:30) sa incheiat Maratonul cu intrebari din cadrul concursului Reteaua organizat de eMAg.ro

(pentru cei care nu stiu despre ce vb incepand cu ora 20:00 din 21 octombrie pana pe 19:30 22 octombrie eMag au pus intrebari pe pagina Reteaua de pe Facebook. primii 500 de oameni care raspundeau la intrebari primeau puncte care le pot flosi in cadrul concursului Reteaua, iar primii 10 castigatori din maraton primeau premii)

Revenind la Maraton. Organizarea nu a fost extraordinar de stralucita iar eMag cel putin din punct de vedere tehnic nu prea are nici o scuza deoarece echipamentele necesare si infrastructura ar fi trebuit sa fie din abundenta la ei.

Site-ul reteaua.emag.ro a mers extraordinar de prost. Normal cand 4000 de oameni se inghesuiau sa raspunda in acelasi timp la o intrebare nu prea functioneaza daca nu ai un host bun. Multe din intrebari din cauza vitezei site-ului nu au fost trimise iar utilizatorii au cam comentat pe pagina de Facebook.

Pe la 1 noaptea site-ul a picat de tot pentru vreo 10 minute.

Alte chestii intamplate ce pot fi mentionate sunt intrebari ciudate cu raspunsuri considerate bune si mai ciudate.

De exemplu: (sper sa nu sara nimeni cu copyright-ul ca pun intrebarea)

Continua sirul 24, ORE, 1440, MINUTE, 86400, SECUNDE

1440 = 60 x 24 sau 24 de ore in MINUTE

86400 = 60 x 60 x 24 sau 24 de ore in SECUNDE

Logica e interpretabila. Daca nu ar avea trecute ORE, MINUTE, SECUNDE in sir numarul urmator ar fi fost 5184000 sau 60 x 60 x 60 x 24 (rezultat acceptat de eMAg ca fiind bun)

Acum tinand cont si de faptul ca exista in sir si ORE, MINUTE, SECUNDE foarte multa lume (si pe buna dreptate) au crezut ca urmeaza urmatoarea subdiviziune a timpului adica milisecundele. Ceea ce eMag a considerat gresit!!!

O alta intamplare notabila a fost ca pe la ora 18:30 apare intrebarea:

Continuati sirul:

. . . .,
.. .. .. .. ..,
… … … … …,

unde virgulele despart doar elementele de sir. Dupa ce multa lume sa chinuit pe pagina la cateva secunde intrebarea a fost stearsa si inlocuita cu :

Dati urmatorul element din sirul : \|/_ , _|/_ , _\/_ (virgula iarasi desparte doar elementele de sir)

Multa lume a sarit iarasi ca nu e corect. Oricum nu a interesat pe nimeni. Altfel spus daca ai fost iute de mana si ai stiut sa cauti pe net diferite informatii (mai ales pe wiki) atunci ai reusit sa faci rost de cateva mii de puncte pentru extragerea finala din decembrie a Porsche-ului Cayman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *