Logica de guvernant: “Marim taxele la masini”

Poate ati auzit si voi in 2011 taxele la prima inmatriculare cresc ca … (si aici multi de bla bla bla care oricum nu au prea mult sens)

Constatare: E criza !!! Oamenii nu mai cumpara masini ca inainte. Bugetu a scazut. PROBLEMA LA GUVERN !!! (prea putini bani)

Rezolvare: Marim taxele :D si toata lumea e happy. Da … sigur. Toti de la ei ca restu fraierilor plang, oricum nu au ce face.

O alta logica demna de luata inseama (logica mai veche ce e drept) este taxa de prima inmatriculare. Taxa este lansata de Ministerul Mediului (care se presupune ca are ca scop protejarea mediului de noi cei malefici care nu avem pic de respect pt el – nu ca nu ar fi adevarat).

Logica proasta este: taxe mai mari pentru prima inmatriculare (masiniile noi care se presupun ca ar polua mai putin din cauza tehnologiilor mai avansate incorporate) au taxe mai mari decat masinile second-hand care oricum le-ai lua polueaza mai mult decat cele noi.

Deci logic incurajam cumpararea unei masini second-hand (ca odata e mai ieftina si inca odata taxa de inmatriculare e mai mica), dar poluam mai bine si Ministerul Mediului ne si premiaza cu taxe mai mici. (drept e ca daca lumea ar fi un Eden fara poluare la ce bun un Minister al Mediului – probabil astfel se protejeaza si pe ei)

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *