O noua descoperire in Astrobiologie prezentata de NASA

Acest articol este urmarea postului Conferinta NASA: Descoperire cu impact in Astrobiologie . Cum spuneam in postul trecut NASA anunta o noua descoperire in biologie care va revolutiona Astrobiologia, distributia vietii si a viitorului vietii in Univers.

Incep cu o mica asezare in context a noii descoperiri. Molecula de ADN (sau codul vietii) contine atomi de fosfor esentiali structurii de ADN.  Felisa Wolfe-Simon astrobiolog in cadrul NASA a descoperit ca o specie de bacterii atunci cand este pusa intr-un mediu foarte sarac in fosfor dar bogat in arsenic reuseste sa traiasca substituind in noile molecule de ADN atomii de fosfor cu cei de arsenic.

Va intrebati ce atata tam tam pentru niste bacterii care in loc sa foloseasca fosfor in lantul de ADN folosesc arsenic si mai mult ce e asa interesant pentru NASA.

De-a lungul timpului oamenii au refuzat sa se deschida informatiilor noi. Marea majoritate a populatiei globului este convinsa ca suntem singurele finte in universul acesta incompresibil pentru mintea umana de a il intelege atat ca si complexitate cat si ca marime.

Suntem siguri ca viata este bazata pe carbon (pentru ca viata pe Terra este bazata pe carbon).

Faptul ca o bacterie poate folosi in componenta sa elemente care in mod normal sunt toxice si impotriva vietii este o dovada ca viata aici pe Terra nu este exact cum ne-am imaginat-o. Iar viata dincolo de planeta noastra poate fi asa de diferita si bazata pe alte elemente decat carbon, oxigen azot, etc incat poate pana acum nici nu am fi recunoscut-o ca forma de viata.

Cum influenteaza aceasta descoperire ? Pentru inceput atunci cand cautam viata in univers locurile bogate in arsenic sau alte elemente considerate pana acum ca nu au cum sa suporte viata vor fi analizate altfel.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *