Proteste cu bani marunti impotriva benzinei scumpe

Odata cu cresterea pretului nejustificat al benzinei (pretul petrolului nu a urcat, salarile sunt tot mai mici si puterea de cumparare e tot mai scazuta) oameni nemultumiti, oamenii care muncesc fiecare banutz care il au, au inceput sa spuna STOP.

STOP este un cuvant bun, sper ca va fi folosit mai des pentru ca nu uitati noi ce cumparam suntem stapanii lor, fara noi cei multi ei nu ar insemna nimic.

In ultimele zile a aparut un nou protest. De data aceasta nimeni nu a iesit in strada si nimeni nu s-a incaierat cu fortele de ordine. In cateva din benzinariile din Cluj si Bucuresti grupuri de oameni au venit au cumparat benzina, cate un litru doua si au platit cu monede de 1, 5 si 10 bani.

In felul acesta benzinaria respectiva nu a mai avut incasarile obisnuite iar distribuitorii de benzina au avut incasari mai mici.

Desigur incasarile mai slabe la una sau doua pompe nu prea conteaza la nivelul unei companii ce are filiale in toate orasele din tara. Dar daca un astfel de “protest” s-ar organiza la scara mai mare, sa zicem pe parcursul a mai multe zile si in cel putin marile orase sa nu se mai cumpere benzina de la ei … atunci deja un semnal de alarma s-ar trage.

Plecand de la ideea aceasta un grup (nu stiu cine sunt) au facut o pagina pe Facebook, se numeste “Protest Impotriva Benzinarilor“. In aceasta pagina oamenii sunt indemnati sa nu cumpere benzina in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie.

Ma intreb oare ce efect ar fi daca am plati taxele la stat cu cat mai multi bani marunti?

10 Comments

 1. era doar o idee…
  NU, nu sunt nici un fel de reprezentant!

  1. Autor

   @Melcu’ obosit, chestia cu reprezentantul am zis si eu de efect. :) sper ca nu te-ai suparat. Dar cel mai bine ar fi sa dam in toti sau sa ne punem de acord si sa dam in unul singur (Ideea lui Mircea Badea). Crezi ca ar fi util sa fac un formular de sondaj cu firmele cele mai cunoscute fiecare voteaza si la sfarsit sa fie aleasa firma cea mai votata?

 2. Petrom si OMV trebuiesc atacate din mai multe directii! Intrati pe … [reeditat de admin]

  1. Autor

   @Melcu’ obosit, sunt deacord cu tine ca trebuie mers inainte cu protestul dar legat de comentariul tau pe care l-am reeditat spamul nu este o solutie legala iar aici pe blog nu am de gand sa incurajez acest lucru (vrei dreptate facand lucruri necinstite? atunci unde e diferenta intre cei ce fura pe toti la benzina si tine?)
   Si mai am de adaugat ceva – de ce doar Petrom si Omv? eu am vazut si la ceilalti preturi identice (Lukoil, Mol, Rompetrol etc.). Daca vrei sa dai un semnal da in toti nu doar in unul altfel as putea sa cred ca esti “reprezentant” al vreunui alt distribuitor si vrei sa atragi clientii catre tine.

 3. De unde se pot procura fise pentru protest? De la automatele de cartele de reincarcare. Introduceti o bancnota (de 100 de ron de ex)comandati o cartela de valoare mult mai mare, aparatul iti va mai cere bani, iar in momentul acesta anulati (cancel) tranzactia. Banii introdusi iti vor fi restituiti sub forma de mondede de 50 de bani.

 4. Desi laudabila celor care au protestat in modul acesta, efectul acesteia este minuscul daca nu cumva chiar nul.
  Intr-o tara cu politisti si conducatori putred de corupti singura solutie ar fi o actiune in forta dar coordonata la nivel national. Ce ar fi de exemplu daca fix la ora 12.00 toate benzinariile din tara ar fi atacate de indivizi mascat cu cocteiluri Molotov ? La cat sunt de lasi porcii ashtia de militieni si politicieni ar face pe ei. Problema e ca un asemenea gest comporta riscuri majore pentru cei direct implicati si aici ma refer in primul la reactia fortelor de represiune ca doar asta e politia si justitia la noi. Parca vad titlul in ziare : teroristi condamnati pe viata dupa ce in prealabil au fost batuti zdravan de fortele de ordine.
  Putem oricand sa facem plinul ca baietii de cartier fara numere pe masina cu sapca si gluga trasa pe fata si cu scrasnet de roti in noapte, evident fara amnunte gen plata benzinei.

  Erau niste idei…Pacat ca nu avem capacitatea de ne coordona si curajul necesar de ale pune in practica.

  1. Autor

   @Razvratire, sunt de acord ca e laudabila incercarea de protest, sunt de acord ca nu prea va schimba nimic dar restul ideeilor tale nu ca sunt proaste sunt chiar idioate. Cum poti sa te gandesti sa distrugi nu te gandesti ca facand lucruri din astea pui in pericol o gramada de oameni care nu au nici o vina ca cineva a marit pretul sau nu la benzina. (Tonele de benzina de sub o pompa nu fac frumos la un cocktail molotov)
   O metoda mai buna de protest (nu imi apartine mie ci lui Mircea Badea) este sa alegem o marca de benzina si de acolo sa nu cumpere nimeni pana nu scade pretul (Daca cumperi de la altii mai putin acea firma ea e nevoita intr-un final sa scade pretul iar ceilalti dupa ea)
   Nu cred in astfel de violente “gandite” de baietasi de cartier care nu cunosc cuvantul consecinte (si aici nu ma refer la consecintele asupra celui care face ci a oamenilor din jur care nu au nici o vina decat ca se aflau in jur)
   PS. tu daca ai fi politist ai fi infruntat cu pietpul gol un cocktail molotov? Eu nu si nu cred ca ar face nimeni asa ceva.

 5. Ca sa putem face ceva trebuie sa nu mai cumparam o luna de la o anumita benzinarie cum ar fi Petrom.Daca aceasta benzinarie nu ar avea incasari va fi nevoita sa scada pretul.In timp de o luna de zile la acesta benzinarie pretul va scadea drastic, dupa care putem cumpara de la petrom si intra la boicotat alta benzinarie mare gen Lukoil sau Rompetrol. Retineti : Fixati benzinaria si nu cumparati nimic o luna de zile.

 6. 1. În momentul în care 1 euro a scăzut sub 4,26 lei, preţul benzinei pe litru l-a depăşit cu foarte puţin pe cel minim din Austria.

  2. Angajaţii staţiei nu sunt afectaţi. Indiferent ce fac ei în cele 1-2 ore cât e ocupată staţia, leafa lor curge. De asta ei acceptă în mod tacit procedeul.

  3. Marea majoritate a celor care au participat la protest îşi permit preţul actual al benzinei. Chiar şi cei mai puţin avuţi dintre ei trebuie cel mult “să devină mai prudenţi şi să strângă cureaua” când e vorba de deplasările cu maşina. Motivul pentru care o facem nu este confortul personal, ci faptul că preţul combustibilului se reflectă în preţul tuturor mărfurilor, de la pâine, cartofi şi suc până la “plasmă mare” şi alte inutilităţi de lux, deci fiecare majorare de preţ afectează întreaga societate, 21-22 de milioane de cetăţeni.

  4. Nimeni nu protestează în momentul de faţă “pentru a face pagubă OMVului”, e ca şi cum ar înţepa un ţânţar un elefant. Faptul că staţia e blocată pentru 1-2 ore înseamnă cel mult că nu mai pot intra 40-50 de clienţi obişnuiţi. Raportat la traficul din 24 de ore de funcţionare, e o pagubă minoră şi suportabilă.

  Adevărata pacoste pentru OMV ar fi atunci când tot publicul şoferesc de la noi, cel puţin 4 milioane de oameni, ar putea fi convins să nu alimenteze o perioadă. Poate nu numai o zi. Dacă ar vedea timp de o săptămână sau o lună că nu vând nimic, ar înţelege mesajul.

  5. Alimentarea “de 2 lei plătiţi în monezi” e o formă simbolică de a ne exprima dispreţul faţă de modul de a acţiona al cartelului petroliştilor de la noi. Dacă ei au servicii de 2 lei, o atitudine de 2 lei şi la fel de mult obraz ca nişte muţunache de 2 lei de atârnat la oglinda retrovizoare, li se vor plăti 2 lei. :D

  ~Nautilus

  PS Acest mesaj va fi repostat de câte ori este necesar pentru a explica cititorilor motivaţiile acestei acţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *