Autoritatile Romane vs singura herghelie de cai salbatici din Europa

Am aflat astazi ca, singura herghelie de cai salbatici din Europa se afla in padurea Letea. Foarte bine zic, uite inca a mai ramas ceva de aratat turistilor care vin manati de frumusetea Frunzei verzi :D cu care ne facem reclama prin strainatati.

Trist este ca din acei cai, 50 sunt stransi de autoritati si urmeaza a fi dusi la un abator pentru a fi sacrificati pentru ca … au intrat in comuna din apropiere, strica pasunea si unii din ei au o boala numita anemie infecţioasă.

Aurel Cârlan – agent agricol din localitatea C.A. Rosetti spune: “Sunt foarte frumoşi, dar… Noi nu îi omorâm pe plan local. Am vrut, prin acţiunile astea, să-i dăm la carne”

Sigur ii duc pana la un abator din Brasov si asta rezolva problema nu?

Acelasi Aurel Cârlan mai zice

“doar caii bolnavi vor fi abatorizaţi” totul făcându-se “legal”

Padurea Letea este arie naturala aflata sub protectia UNESCO dar de asemenea si herghelia de cai salbatici este de asemenea protejata. Parerea mea este ca nu prin eliminarea unei specii protejezi o alta.

In concluzie daca se intampla ceva cu cainii vagabonzi politia animalelor da cu amenzi in stanga si in dreapta dar cand vine vorba de niste cai care fac parte din singura herghelie de cai salbatici din Europa totul se face legal. Nice cum se interpreteaza legea.

Se vb. pe net si de o petitie care se poate semna dar din pacate eu nu am gasit-o. Am sa fac un update imediat ce o gasesc sau daca cineva are un link poate sa il treaca ca si comentariu.

Sursa: mediafax.ro

6 Comments

  1. Vreau si eu sa semnez in petitie dar nu am gasiti nimic….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *