Funeriu si Universitatile din Timisoara

Ministrul Invatamantului Daniel Funeriu a venit saptamana aceasta (6-9 iunie 2011) si in Timisoara pentru a se intalni cu rectorii principalelor universitati din Timisoara. Nimic neobisnuit pana aici.

Din pacate impins de politica de partid (stim toti din ce partid face el parte) sau impins de spiritul givernarii actuale sa gandit ca daca salarii nu poate taia macar sa vorbeasca de comasarea universitatilor din Timisoara intr-una gigant pentru ca avem prea multe universitati si prea putini studenti.

Si atunci ori marim numarul de studenti (dar din politica ce a dus-o de cand e ministru nu se vede ca ar dori aceasta treaba) ori micsoram numarul de universitati. Probabil ca a analizat el ca daca Politehnica are facultati de informatica si UVT-ul are si ea asa ceva de ce sa fie atatea, sa fie numai una ca atunci reduci din resurse.

Reducand numarul de facultati de un anumit profil fie el informatica, chimie etc. reduci din cheltuieli, reduci din numarul de studenti pentru care statul ar trebui sa le suvbentioneze invatamantul si reduci din oamenii care pot sa ridice intrebari atunci cand astfel de decizii si propuneri se vor lua pe viitor.

Dar sa nu uitam ca acele resurse de care vorbea Funeriu nu vin in totalitate de la stat. Vorbesc doar de Politehnica pentru ca acolo am invatat eu si stiu situatia, o gramada din modernizarile facute inclusiv noul corp de cladire care sa construit acolo aproape de centru intre Poli si Universitate sa facut din banii castigati de Politehnica din chiriile pe diferite locatii sau din cercetarile care se fac in cadrul facultatilor din componenta Poli pentru diverse firme internationale cu profil informatic. Asa ca resursele ce le trimite ministerul sunt doar niste ramasite comparabil cu banii care ii castiga singura o Universitate daca este bineinteles condusa de un rector capabil.

Deci in concluzie, Funeriu, ai fugit in 88 din Romania ai ajuns cercetator pe la Strasbourg mergi acolo si fa-ti meseria ta nu veni la noi sa strici Universitati cu traditie pentru ca politica de partid sau de guvernare stie o singura strategie, sa taie.

Tine minte ca statul trebuie sa intoarca TOTI banii din impozite sub forma de servicii cum ar fi cele de scolarizare, cele legate de sanatate , cele legate de siguranta etc. nu sa risipeasca pe te miri ce aiureli asa cum se face zilnic.

PS. Daca pana acum aveam cam odata pe luna cel putin o vizita pe site de pe un IP de la SRI sa vezi acuma frate cand am criticat un ministru :D

Sursa: tion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *