Primul video oficial despre Windows 8

Azi dimineata am primit in newsletterul de la Microsoft prima prezentare video a noului Windows 8. (puteti sa o vedeti mai jos). Sincer sa fiu mi-a placut cateva din noile idei implementate in noul sistem de operare si mai exact ceea ce ei numesc  “snapping” (sper ca am scris corect).

Snapping este o optiune care iti permite sa imparti ecranul in 2 parti – o zona principala si una secundara. Cu o simpla miscare de deget pe un ecran tactil poti sa aduci aplicatii in zona principala care se aseaza unele peste altele lasand neafectata zona mai mica (cea secundara) – vedeti voi in clip mai bine decat pot eu sa explic.

O alta optiune interesanta este mozaicul de “icoane” care le vezi cand esti pe “desktop”. Am pus icoane in ghilimele pentru ca ele devin un fel de widgeturi si nu mai sunt icoanele pe care le stim toti.

Parerea mea ca noul sistem de operare arata bine dar din prezentare este foarte optimizat pentru o tableta iar toate miscarile alea pentru a muta diverse “chestii” mi se par foarte greoaie sa le faci din mouse.

  1. LicentaWindows 7 Professional – 989 RON
  2. Licenta Windows 7 Home Premium – 789 RON
  3. Licenta Windows 7 Ultimate – 1269 RON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *