Weekend prelungit la Brasov

Saptamana aceasta am avut ceva treburi de rezolvat in Brasov, iar pentru ca e vara si se simte in aer un miros de vacanta am profitat de ocazie si mi-am luat 2 zile libere (joi si vineri) si mi-am facut un weekend prelungit in orasul de sub Tampa.

Pentru inceput am o intrebare? De ceeeeee toate locurile de parcare sunt ori cu bani ori sunt blocate cu smecheriile alea galbene cu lacat ?

Stiu, stiu se aduc bani la bugetul primariei (si ce bani) si mai stiu ca asa fiecare isi are locul lui cand vine acasa dar fratele meu daca ai nevoie sa te deplasezi la cineva sau mergi cu treburi fereasca-te Dumnezeu sa ai nevoie de un loc de parcare ca doar pe trotuar sunt locuri libere. (din cate am vazut parcatul pe trotuar este practica obisnuita pe acolo si nu ti se ridica masina … inca)

Vineri seara am asistat (sper ca m-am exprimat corect) la un concert sustinut de Filarmonica Brasov dirijata de maestrul Ilarion Ionescu-Galati.

Apropo oare cum e sa cunosti un om care este numit maestru ? Este un fel de semizeu pe o treapta mai inalta decat noi ceilalti sau este un om care are in spate o viata plina de reusite extraordinare pe plan profesional dar in acelasi timp poate oricand sa socializeze cu cei multi care sunt doar … persoane obisnuite?

Revenind la concertul sustinut, acolo s-a cantat muzica din filme celebre sau foarte cunoscute. Necunoscatorul din mine nu a “deslusit” decat 2 din ele, coloana sonora de la Star Wars si pe cea din Pantera Roz :)

Am trecut si pe la Coffe Back – German Bakery – unde sunt specialitati nemtesti si destul de bune (dar se mai intampla sa nu gasitit seara toata gama lor de chifle , sandwich-uri si alte specialitati pentru ca … s-au terminat) Localul il gasiti pe strada Muresenilor nr 16 .

Alta recomandare este Bar-ul Festival 39 care inca de la intrare iti inspira o atmosfera de secol trecut. Il gaisti in centrul vechi aproape de Piata Sfatului pe strada Republicii 63

Cam atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *