Apple versus restu lumii …

In ultimile 2 zile am tot vazut, auzit si citit despre “VICTORIA” celor de la Apple care nu mai stiu cum sa faca sa reduca din competitia de pe piata tabletelor.

Au inceput cu Samsung pentru ca tableta lor Galaxy Tab 10.1 inch este dupa parerea mea competitorul direct asupra iPad 2. Imediat ce au obtinut o hotarare int-o instanta din Germania prin care au blocat vanzarile in mai multe tari a lui Galaxy Tab (nu stiu ce jurizdictie are o instanta din Germania asupra altor tari dar … ma rog) au trecut la Motorola care vine cu urmatoarea optiune pe piata tabletelor Motorola XOOM.

Pentru ca lucrez intr-un domeniu tehnic inteleg ce inseamna bani investiti in cercetare pentru producerea unui soft performant, al unui display sau procesor revolutionar si sunt de acord ca in aceste cazuri este foarte bine venita legea patentelor.

Dar cand vine vorba de elemente de design cum ar fi marime, rotunjrea colturilor etc. este ca si cand ar veni cineva si ar deschide procese pentru ca, cutitele de la toate fabricile care produc asa ceva le fac cu taisul ascutit. Hai sa fim serios !!! (dar aici vb de americani si americanii se dau in judecata pentru tot ….)

Sunt surprins ca in Uniunea Europeana, aceeasi uniune care a obligat Microsoft-ul sa integreze si alte browsere inafara de IE in Windows a hotarat printr-o instanta din Dusselforf, Germania sa blocheze competitia adevarata pe piata tabletelor.

Oare cineva cumpara un microcalculator cum e o tableta, da cateva sute de euro doar pentru ca seamana cu iPad-ul sau se uita si la caracteristici, pret si alte chestii din astea “minore”?

Nu stiu ce sa zic mai mult decat ca daca doresc sa imi iau o tableta gratie lui Apple am sa ma uit prima data pe ce scoate Samsung-ul sau Motorola, sau … altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *