Cum au devenit toti soferii potentiali criminali

Azi dimineata am aprins televizorul iar pe primul canal pe care sa aprins era o emisiune legata de soferii/motociclistii vitezomani. Pe langa un ofiter de politie care nu imi mai amintesc cum il cheama (imi cer scuze) mai era invitata o anume Ana Bulai care aflu putin mai incolo ca este “masterat în Filozofie în cadrul Universităţii Bucureşti, este doctorandă în Ştiinţe Politice la SNSPA” conform site-ului dilemaveche.ro

In inteligenta ei de masterand si doctoranda cu o “incredibila” logica a dedus ea ca toti soferii sunt potentiali criminali. Asta pentru ca o greseala cat de mica daca fac (ea zicea ceva de scapat tigara pe jos si …) soferii astia pot omora pe cineva.

Nu zic nu, multa lume nu realizeaza ca a te deplasa cu 50 km/h aproximativ 13 metrii pe secunda (daca am calculat corect) cu o masina cu o greutate medie de jumatate de tona este ceva foarte serios si periculos. Dar sa ajungi pana la a face toti soferii potentiali criminali cred ca este drum lung.

Nu sunte-ti de acord? Hai sa folosim aceeasi logica. Fiecare tine in mana cel putin o data pe zi o furculita. Un obiect banal care din pacate poate deveni o arma mortala. Asta inseamna ca toti suntem potentiali criminali ? Mergand cu logica mai departe inseamna ca suntem o civilizatie de criminali?

Sa ma scuze doamna doctor in politica si msterand in sociologie “potentiala criminala” deoarece foloseste si ea furculita eu dau mai mult credit soferilor. Iar pentru un procent infim care cred ca a transforma realitatea intr-o simulare de Need for Speed punand pe restul in pericol este ceva cool nu cred ca toti soferii sunt potentiali criminali. Asa cum nici bucatarii care folosesc zilnic cutitele nu sunt nici ei criminali asa cum nimeni nu e potential criminal doar pentru ca are un obiect in mana care ar putea lua viata cuiva.

Iar asa ca o incheiere daca ajungem ca astfel de doctoranzi in stinte politice sa ne faca legile dupa care traim o sa ajungem la sapa de … cauciuc – o sa ne sara direct in bot tot noua. (Vezi Boc care si-a dat doctoratul in Constitutia Romaniei dar pana acum de nenumarate ori a dovedit ca nu o cunoaste prea bine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *