Telescoape pentru pasionatii de astronomie incepatori

eMag tocmai si-a imbogatit oferta cu o serie de instrumente optice printre care si telescoape la preturi accesibile pasionatilor de astronomie.

Dintre toate telescoapele prezente acolo mi-au atras atentia 2 modele Celestron PowerSeeker 114EQ si Celestron Astromaster CLST-130EQ . Amandoua sunt telescoape pentru incepatori dar sunt alese cu diametrul cel mai mare pentru a capta mai multa lumina si implicit a avea imagini mai clare.

Preturile sunt destul de accesibile mai ales cele din categoria pentru incepatori. Cele pentru copii sunt chiar ieftine ajungand sa aiba preturi intre 150 – 300 RON dar au un zoom de maxim 15 x ceea ce le face la fel de puternice ca niste binocluri si pot fi folosite doar la studierea lunii.

Cele din categoria incepatori in schimb au o putere de marire de aproximativ 200 – 260 de ori (depinde de model) si se pot observa planetele sistemului solar, luna soarele dar si cateva sute de obiecte deep-sky (galaxii etc.)

Poza urmatoare este facuta cu ajutorul lui Celestron PowerSeeker 114EQ . Stanga este planeta Saturn iar in dreapta Jupiter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *