CNP-ul si securitatea datelor persoanle

Odata cu recensamantul a aparut scandalul declararii CNP-ului. Sa tot zis ca prin obligativitatea declararii lui se anuleaza securitatea datelor personale.

Astazi am ajutat-o pe maicamea (care este contabila) sa treaca datele din vechiul program Revisal in noua versiune (pentru cine nu stie Revisal este aplicatia prin care orice firma raporteaza contractele de munca catre ITM).

Printre datele trecute la fiecare angajat este si CNP-ul care se furnizeaza firmei odata cu copia de buletin. Datele acestea se raporteaza imediat statului ceea ce inseamna ca orice persoana care are o slujba in Romania a dat deja cel putin odata CNP-ul.

Ai un abonament la telefon mobil, fix, etc? Ok si la aia trebuie sa iti dai CNP-ul asa ca securitatea identitatii poate fi compromisa daca se vrea.

Na acuma daca suntem stransi cu usa cu amenda aia ca sa dam CNP-ul ce facem sa nu cumva sa voteze cineva cu identitatea noastra?

Pai la urmatoarele alegeri mergem la vot? Si daca nu vreau sa votez pe nici unul? Pai eu personal merg la vot chiar daca nu votez cu nimeni iar ca sa fiu sigur ca mi se anuleaza votul le scriu parerea mea despre cei care isi doresc sa fie alesi. (nu imi fac speranta ca va citi cineva asa cum nu imi fac speranta ca citeste cineva acest post dar de aia tot il scriu.)

Cred ca asta e cea mai buna solutie !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *