Legea “Big Brother” si …

Dragii si iubitii nostrii guvernanti iarasi au adus in parlament “Legea Big Brother”. Mai tineti minte cand se vorbea ca o sa fie obligati toti operatorii de telefonie mobila si internet sa ne stocheze fiecare SMS, convorbire, email si mai stiu eu ce tip de mesaj?

Probabil ca acuma o sa treaca legea sa nu mai trebuiasca sa ceara voie judecatorilor care deja au inceput sa carcoteasca impotriva alesilor.

Venind vorba de asta mi-am amintit de un film de prin 98 – “Enemy of the State“. Si acolo era vorba despre aceeasi lege care dadea voie spionarea cetatenilor dar pentru ca suntem simplii oameni cum ne ferim de abuzurile facute de chiar cei care ar trebui sa ne protejeze?

Va recomand sa vedeti filmul daca nu l-ati vazut deja tocmai pentru a intelege ce inseamna a fi legal sa fi urmarit fara a fi infractor. Si eventual la final sa iti pui si tu intrebarea din film “Who is watching them?”

1 Comment

  1. Poate sa ne spioneze cat vor ca deja apar mesaje codate ce nici NASA nu le mai decodeaza. Crezi ca pe un infractor asta il opreste? Daca vrea sa transmita un mesaj tot va transmite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *