Relatie, socializare si … party-urile organizate de firme

Imediat ce au intrat multinationalele si firmele straine in Romania (dupa revolutie) au aparut diverse beneficii pentru angajati, beneficii importate bineinteles din tarile vestice.

Si aici ma refer la party-uri cu ocazia a diverselor sarbatori cum ar fi Craciunul sau team-buildingurile. Totul bine si frumos, este un moment in care poti sa iti cunosti colegii de lucru mai bine intr-un alt mediu decat un birou aglomerat si in care fiecare se grabeste undeva.

In ultima vreme Romanii au mai imprumutat ceva din tarile vestice (si nu ma refer la creditele in valuta) ci dorinta de a avansa cat mai mult pe scara profesionala, devenind multi dintre ei “workaholici” lasand la oparte viata de familie, viata personala pentru lucru, job, lucru, job …

Pentru acei oameni un team building sau un party este o mica pauza dar pentru cei care inca nu au intrat in tiparele de comportament al secolului 21 si sunt inca prinsi intr-o relatie vine nevoia de a isi dori ca pe langa servici sa isi petreaca timpul impreuna cu persoana iubita.

Poate cei mai multi dintre noi care au un servici unde se organizeaza astfel de mici atentii este cunoscut ca de cele mai multe ori nu poti sa iti aduci partenerul(a) sa se distreze alaturi de tine si nici tu alaturi de el ci esti nevoit sa stai doar in preajma colegilor.

Banuiesc ca o astfel de masura este de cele mai multe ori luata din punct de vedere economic (angajatorul ar trebui sa plateasca si pentru persoanele care nu sunt angajate in firma).

Dar … angajatul care este in postura de a alege intre persoana iubita si un party de socializare in firma ce ar trebui sa faca?

PS: Acest articol nu este pentru :

  • cei care au in partener ce lucreaza in aceasi firma
  • cei care nu au un partener si party-ul este o ocazie de …
  • cei care sunt satui de partenerii lor si mai scapa de acasa

1 Comment

  1. Pentru cei singuri sau cu parteneri din cadrul firmei nu pare deloc un lucru nsatisfacator (dimpotriva), dar pentru mine cu siguranta este!

    Sunt convinsa ca nu numai eu as vrea sa fiu cu tine la un party organizat de firma unde lucrezi, ci si cei angajati acolo care au sotii/soti…

    As fi in stare sa nu consum nimic de la acel party, doar sa fiu cu tine acolo, pentru ca asta ma face sa ma simt cel mai bine.

    Si nu imi convine ca noi partenerii(iubitii) celor din firme suntem “dati la o parte” si consider ca socializarea se poate face si cu noi, nu exclusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *