Cine ar putea opri protestele din ultimele zile?

Eu vad 2 situatii care ar putea opri protestele fara sa se obtina mai nimic:

1. Ziua de Luni – cred ca e unu din motivele evidente, luni lumea va merge la job si … vor mai lasa protestele la oparte. Dar aici ar putea salva situatia cei fara un job sau cei care sunt in pensie. De asemenea proteste organizate de catre sindicate ar putea salva situatia scotand astfel oamenii de la job in strada.

2. Liderii santajabili – pana acum miscarile de strada nu au avut un lider clar si asta le-a dat puterea de a nu fi oprite prin discutii cu eventuali lideri. Daca sindicatele sau vreun partid vor sa profite de situatie si preiau conducerea miscarilor ar fi bine sa nu scoata in evidenta oameni santajabili . Pentru ca serviciile secrete stiu sa foloseasca informatiile despre X si Y pentru a optine o “calmare” a situatiei. Si asta in mod sigur sa intamplat la celelalte mitinguri din 2011.

Mai stie cineva vreun motiv?

UPDATE: Am auzit o chestie foarte interesanta. Unul din demonstranti cere Uniunii Europene  sa protejeze protestatarii de jandarmi sau de eventualele amenzi. Chestie care ar fi foarte buna dar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *