Iarna nu e ca vara! si … zapada iarasi ne-a luat prin surprindere

Ieri toata ziua am vazut la TV imagini de pe autostrazile si drumurile nationale inzapezite. Troiene care practic acopereau masinile. Masini pentru dezapezit care pe o parte impingeau zapada iar in spatele lor vantul o sufla la loc.

Iar partea proasta e ca au fost si oameni gasiti inghetati in masinile inzapezite.

Iarasi ne-a prins pe nepregatite zapada?

De data asta nu s-au facut doar cateva tamponari usoare si au fost ingreunate strazile. De data asta localitati intregi au fost blocate, salvarile nu au putut ajunge la persoanele cu probleme si oamenii au murit inghetati pe drumuri. Drumuri pe care suntem amendati cand mergem pe ele si nu avem rovinieta platita.

Tot ieri am vazut un prim ministru care a venit sa dea si el la lopata ca … da bine si creste in sondaje mai ales dupa protestele din ultimile 2 saptamani. Un prim ministru care in loc sa isi organizeze oamenii de la inceputul iernii sa previna astfel de lucruri acum vine sa incurce lucratorii care se chinuiau sa elibereze drumurile.

Poate sunt prea dur dar la un moment dat o persoana intreaba de ce nu mai sunt parapetii pentru viscol iar prim ministrul ii reteaza vorba spunand ca prima data sa se rezolve problema cu drumurile blocate ca mai apoi sa se rezolve problema parapetilor.
Da … la acel moment asta era ordinea corecta de rezolvare a lucrurilor dar daca problema se punea cu o luna inainte nu mai aveam problema cu zapada care a blocat masinile si oamenii inghetati in masini.

Am mai vazut jandarmi care ajutau oameni, le dadeau ceai si benzina. Dadeau si ei la lopata si transportau oamenii la locuri mai calduroase. Imaginea asta ma facut sa ma gandesc la ce sa vorbit de jandarmi in timpul protestelor. La cat de brutali sunt. Si parerea mea este ca ei actioneaza ca orice militar la ordine. Iar problema sunt cei care dau ordinele.

Nu vreau sa iau aparare jandarmilor care au facut zilele trecute exces de forta dar sa tinem minte ca ei zilnic se antrezeaza sa lupte nu sa mangaie, iar cand trimiti luptatori si le ordoni sa rezolve problema, ei o rezolva pentru ca altfel nu mai au ce cauta acolo, nu pot sa mai aiba grija de familile lor si sa fim constienti ca fiecare alege familia si nu un strain.

Privind imaginile de la buletinele de stiri ma gandeam la emisiunea de pe Hystory Chanel – Ice Road Truckers (pt cine nu stie e un fel de reality show in care se prezinta viata unor soferi de camion care merg doar pe drumuri greu practicabile, inzapezite, pline de gneata, etc.) Cred ca pe drumurile noastre chiar si ei ar fi avut probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *