Ce inseaamna ACTA ?!!!

Ce inseamna ACTA ? Avem nevoie de ea, este mai bine acum sau …

In principiu ACTA ar trebui sa fie un lucru bun, ar trebui sa lupte impotriva celor care contrafac bunurile pe care le folosim zi de zi. Ar trebui sa lupte impotriva pirateriei software si sa promoveze astfel realizarea de continut atat artistic cat si multimedia de calitate dar nu numai atat.

Si atunci de ce atata inversunare impotriva ACTA?

Pe scurt asa cum se poate vedea si in clipul de mai jos ACTA considera infractiune orice actiune prin care tu impartasesti celor din jurul tau informatii pe care tu le-ai aflat de la altcineva chiar si in mod legal.

Crezi ca doar cei care downloadeaza continut ilegal de genul mp3-uri si filme gratuite sunt afectati? NU!!!

Ti sa intamplat sa filmezi cu mobilul la un party? Sa il pui pe pagina ta de blog, Facebook sau Youtube? Conform ACTA esti un criminal pentru ca nu ai dreptul sa distribui clipul deoarece muzica din backgroundul party-ului este continut pe care nu ai dreptul sa il distribui.

Tot ACTA prevede ca internet service provider-ul (cel ce iti da internetul ca RDS, UPC, Clicknet etc) sa te verifice si sa te raporteze daca te prinde downloadand sau folosind astfel de materiale gen filmul pe care l-ai facut la party-ul prietenului tau cel mai bun.

Este greu de prevazut implicatiile adoptarii unei astfel de legi dar fara ca noi sa ne opunem ea va fi adoptata si atunci tot ce poate insemna libera circuatie a informatie va fi istorie.

Pentru cei care inteleg engleza puteti vedea un film explicativ foarte sugestiv in acest sens.

 

Vezi textul complet al ACTA  in limba romana: http://register.consilium.europa.eu/pdf/ro/11/st12/st12196.ro11.pdf

Semneaza petitia impotriva ACTA aici.

2 Comments

  1. Bun articol , am postat si eu pe blogul meu un articol pe acelasi subiect:d(sunt incepator).
    sper ca nu iti cer mare lucru da te rog viziteaza acest blog:http://www.juststuff14.blogspot.com si eventual daca esti de acord cu acest lucru spune-ti parerea despre acesta, m-ar ajuta foarte mult(m-ar incuraja sa continui sau sa renunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *