Sambata, film, “The Cold Light of Day” si …

Saptamana trecuta am auzit de filmul “The Cold Light of Day” – in traducere romaneasca “Lumina rece a diminietii”. Mi-a placut titlul si cand am cautat mai mult despre el am ramas surprins sa vad nume ca si Bruce Willis si Sigourney Weaver.

Asa ca sambata am ajuns la film insotit de prietena mea, fratele meu si prietena lui. Sala in care am intrat era una mica, cred … ca cea mai mica sala de cinema pe care am vazut-o vreodata. Ori oamenilor nu le mai plac filmele de actiune ori Titanic in 3D a luat ochii (rula in sala vecina).

Nici o problema, mai mult confort. Dar … mare greseala sa cred asta. Pe un rand in spatele meu 2 tipi mai solizi si o … capra??? cred ca nu gresesc cel putin vocea asa suna. Au inceput sa vorbeasca de la pizza care au comandat-o seara trecuta, la cat au dat pe biletul de la film etc etc.

Ma gandeam ca dau din gura doar cand sunt reclamele de la inceput si cand o sa inceapa filmul iti vor tine pliscu, dar … se pare ca m-am inselat si de data asta. Au continuat cu behaiala au comentat fiecare etapa a filmului, numai ca nu au facut pariuri la  cati frati isi va mai regasi personajul principal [ana la sfarsit.

Nu inteleg de ce Dumnezeu nu stau acasa tampiti din astia, inca nu e ACTA in vigoare si pot sa isi caute pe net filmul si sa ne lase in pace. Dar … dupa fata lor nu cred ca stiau in ce parte a calculatorului e butonul de pornire.

Ok, ca prea m-am ambalat (daca era “a mea” langa mine ma mai domolea). Revenind la film, in primele 10 minute Bruce Willis  a fost impuscat si … sincer am ramas putin dezamagit. Ma asteptam sa …. mai apara pana la sfarsit dar … nu.

Mai nou asa se vind filmele vezi Battleship (aka BattleShit) unde apare Liam Neeson dar … iarasi doar pentru inceput.

In rest filmul a fost fain, actiune, conspiratii, fara dragoste . Urmariri cu masini, spioni a Mosadului, teroristi. Interesant ca in scenariul filmului CIA apare doar cu niste agenti corupti. Desi personajul principal e tot american, el salveaza situatia de nevoie. Au decazut americanii la patriotism de ies la inaintare cu un astfel de scenariu?

Uuuuu … era sa inchei si nu am zis nimic de Sigourney Weaver “the alien killer”. In film a avut un rol negativ. Am fost surprins de faptul ca arata … imbatranita fata de ultimile roluri ale ei. Parca in Avatar care nu e asa vechi arata mult mai tanara. Hmmm minus pentru cine a machiat personajul jucat de ea.

Concluzie, pentru cei care doresc un film de actiune, spioni, urmariri in masini luxoase pe un decor mediteranean, va invit sa il vedeti.

2 Comments

  1. Sigourney era in rolul “baba si mitraliera” :-)))

    1. @anticapra, sa sti ca nu esti departe de adevar :P

Leave a Reply

Your email address will not be published.