Iron Sky un film, o comedie … interesant sau doar o aiureala

In seara trecuta am vizionat filmul Iron Sky dupa ce am auzit vorbindu-se de el la servici.

Primele cateva minute mi sa parut un film ieftin si ma tot gandeam acum il inchid, acum il inchid .

Ce mi-a facut sa raman?

Filmul se bazeaza pe cateva legende care spun ca Nazistii cand si-au dat seama ca au pierdut al 2-lea Razboi Mondial si-ar fi facut o baza pe luna si s-ar fi ascuns acolo.

Ideea in sine ar fi putud fi dezvoltata intr-un film SCI-FI super daca era luata la modul serios. Chiar si asa se pare ca a placut publicului pt ca pe IMDB are un scor de 7.1.

O alta chestie care mi-a placut este dezvoltarea paralela a Nazistiilor pe luna. Si cu contraste de genul tehnologiei de la sfarsitului Razboilului dar cu capacitatea lor de a zbura cu niste farfurii zburatoare dupa bunul plac spre Pamant si inapoi.

O alta chestie care contrasteaza cu tehnica lor este faptul ca foloseau ca energie Heliu 3 care in teorie ar fi combustibilul viitorului dar doar daca folosesti ca si combustibil in reactoarele nucleare.

The Nazi Armada

Foarte bine realizata a fost armada nazista cu care au atacat Pamantul, formata din zepeline spatiale si farfurii zburatoare. Zepelinele erau doar transportoare si din ele ieseau alte farfurii zburatoare mai mici pe post de fightere.

The Big Ship

Probabil ca nu putea lipsi din armata Nazista o nava gen “doomsday ship” capabila de a “musca” cu o singura tragere o bucata serioasa din luna.

Apropo ce credeti ca au folosit pe post de computer de bord in The doomsday ship (ca nu stiu nici sa pronunt nici sa scriu numele ei)? Initial au incercat cu un iPhone dar sa terminat bateria. Dupa au reusit cu un iPad :D .

Americanii astia au impresia ca lumea se comanda cu un singur iPad (oare cat au cotizat in film aia de la Apple ???)

Flota Pamanteana …

O colectie de nave inarmate cu rachete care semanau mai mult a sateliti si statii orbitale care faceau “tumbe” printe zepelinele Nazistilor. Intrebare … de ce Capitanul navei americane (Capitana mai bine spus) avea pene pe spatele hainelor?

O faza foarte faina in film cea care am auzit-o in discutia de servici si am asteptat-o a fost discutia de la un fel de consiliu in care toate tarile erau reprezentate.

Cineva intreaba a cui sunt navele care ataca, toata lumea se scuza ca nu stiu nu ei nu sunt a lor, mai putin reprezentantul Coreei de Nord care marturiseste cu mana pe inima ca apartin lor, insusi marele lor conducator le-a proiectat si facut cu mana lui. :)

In concluzie nu va uitati la film daca va asteptati la ceva serios. Este luat la misto fiecare aspect. In schimb povestea e interesanta si contrastele intre vechi si nou merita vazute. Glumele iarasi sunt ok (pe alocuri s-ar putea sa fie unii care sa nu le guste)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *