4 noi versiuni de Dacia in 2012 – 2013

2012 si 2013 va aduce cateva modele noi pentru marca Dacia. Si pentru ca Dacia e masina noastra nationala si mai mult am scris pana acuma o gramada de articole pe tema “modele si concursuri lansate de Dacia” nu am putut sa ratez ocazia de a mai scrie unul.

Dacia Lodgy

Model ul va fi lansat incepand cu 10 iunie 2012 (mai cateva zile) . Modelul pleaca de la 9500 EURO si este o masina de tip van de familie. Incapatoare pentru bagaje oameni etc. Ce aduce nou este interiorul regandit (nu mai e acelasi cu cel de la Logan) – detalii aici .

 

 

Dacia Dokker

Modelul Dokker va fi lansat in 2 versiuni (ca aspect) versiunea simpla (vezi in poza cea cu geamuri) si Dokker Van (cea fara geamuri). Daca prima versiune poate fi folosita atat in scop utilitar cat si ca masina de familie a doua este gandita strict ca masina utilitara.

Amandoua versiunile vor avea 5 usi dintre care una sau doua vor fi culisante (lateral spate).
Dokker se vrea un concurent direct a lui Skoda Roomster.
Potrivit revistei L’Automobile Magazine Dokker va fi expus la Salonul auto de la Paris din acest an (2012) si va avea preturi aproximativ de 10.000 EURO pt modelul pe benzina si 11.500 pt varianta pe motorina.

Logan 2 sau noul Logan

Imaginea de mai sus este o presupunere dar avand in vedere ca se stie ca va fi constiuit pe platforma lui Renault Fluence si probabil se va vrea o versiune mai ieftina a lui, imaginea de mai sus ar putea fi destul de aproape de adevar.

Noul model Logan ar putea fi disponibil pentru vânzări la sfârşitul anului 2012 sau la începutul lui 2013.” a spus Jerome Stoll director de vanzari al Renault.

Un alt citat extras spune asa :
Sa facem din Renault o marca latina, iar Dacia sa ramana germanica este o idee buna“, a mai spus designerul şef de la Renault.

Eu inteleg ca se doreste copierea unor modele de succes nemtesti ceea ce implica o forma mult mai rutunjita fata de ce inseamna acum Dacia Logan, ar fi interesant daca ar incerca copierea fiabilitatii si calitatii germane. Si iarasi in imaginea de mai sus avem acele forme rotunjite din plin.

La fel ca Dokker-ul si Logan 2 va fi prezentata oficial la Salonul Mondial al Automobilului de la Paris (29 iulie 2012).

 

Dacia Towney (sau Dacia City)

Revista franceza Auto Plus prezinta (vezi imaginea de mai sus) un posibil design al lui Towney (Dacia City).

Un citat extras de pe site-ul 0-100.ro a directorul gamei Entry a Renault, Eric Pasquier spune:

“Exista un plan de a avea un vehicul entry. Asta e”.

Tot revista Auto Plus scrie ca modelul de plecare a noii Dacia va fi Nissan Micra. Un pret estimativ vehiculat ar fi de 5900 EURO si data de lansare va fi undeva in 2014. Probabil la Salonul Auto de la Paris 2013 v-om avea posibilitatea de a o vedea live.

In coltul dreapta jos se poate vedea si o alta renderizare a noii Dacia Logan 2, putin diferita decat modelul prezentat mai sus (tot ca doar posibil).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *