Cum instalez Wireless la un Desktop ?

Foarte multe comentarii si intrebari pe mail primite in urma articolelor  Cum se face o retea wireless pentru acasa si Vreau net wireless!!! Router sau acces point ziceau ceva de genul:

Cum instalez Wireless la un Desktop ?

Raspuns: Da, e foarte posibil, si oricine poate sa isi instaleze componentele necesare acasa.

Pentru asta avem nevoie de un emitator / receptor wireless sau placa de retea wireless. Exista 2 variante pe care le poti alege aici.

Placa de retea interna wireless

Placa de retea Wireless interna

Se monteaza in interiorul computerului si are avantajul ca poate avea antena externa ce ii va mari raza de actiune. De asemenea nu va tine un port USB ocupat tot timpul.

Preturile unei astfel de placi este intre 40 RON si 300 RON. Recomandat atunci cand achizitionati o astfel de placa sa aiba antena externa si sa aiba protocoalele 802.11n, 802.11g, 802.11b . 802.11n atinge rate de transfer intre 150 si 300 Mbps dar doar daca si routerul la care va conectati are protocolul 802.11n

Vezi aici modele recomandate:

Stick USB Wireless (extern)

Stick usb wirelessStick-ul Wireless este asemanator cu unul Bluetooth si este recomandat pentru cei mai putin experimentati in montarea unei placi interne in computer. Aduce avantajul usurintei de montare si posibilitatea de a fi interschimbat foarte usor altui desktop.

Dezavantaje:

  • ocupa tot timpul un port USB
  • raza de actiune este mai mica decat la modelul intern deoarece nu beneficiaza de antena externa
La fel ca mai sus este recomandat sa aiba urmatoarele protocoale 802.11n, 802.11g, 802.11b . 802.11n .

Adaptoarele pe USB pot fi de asemenea intrebuintate si la laptopurile la care modulul Wireless este defect. Inlocuirea unui modul wireless defect de cele mai multe ori este mult mai scump, necesita un service si mai mult ca sigur ca va fi cumparat la mana a doua. Adaugarea unui modul wireless de mic dimensiuni este simpla (doar inserarea lui intr-un port USB si instalarea driverele venite impreuna cu el pe un mini CD.)

1 Comment

  1. Extrem de utile aceste articole! Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published.