Mai un pas pentru ca Parlamentul European sa respinga ACTA

UPDATE: Acta a fost respinsa oficial de Parlamentul European cu 478 voturi impotriva ACTA, 39 pentru ACTA si 165 de abtineri.

 

Deja celebrul acord ACTA care a iscat atatea controverse si chiar iesiri in strada (pe la romani mai putin ca la altii) mai are un pas pentru a fi respins oficial de Parlamentul European.

Acordul a primit aviz negaiv de la 3 comisii: comisia de industrie,  justiţie şi drepturile omului. Mai trebuie sa treaca prin inca o comisie (comerţ internaţional INTA) si apoi sa fie votata respingerea lui in parlament.

In concluzie mai e un pas (greul a cam trecut) pentru respingerea oficiala. Asa ca liber la … (:D nu ma pronunt sa nu zica nimeni ca instig lumea la nedreptati)

Asa la modul serios, piratarea software-urilor, a filmelor a muzicii, etc … nu e corecta, unii oameni au investit serios in realizarea materialor respective iar fara investitia aia in mod sigur nu ar fi putut deveni realitate.

Libertatea de exprimare si dreptul la intimitate este insa un drept pe care nu are nimeni voie sa il incalce iar ACTA asta facea.

O alta problema care se pune si tocmai de asta inca copierea/download-ul unor programe protejate este inca discutata si nu e incadrata direct ca furt este faptul ca doar faci o copie si nu iei datele respective de tot.

Mai mult si asta e si parerea mea este ca, a castiga bani din distribuirea unor materiale piratate trebuie pedepsita, folosirea lor in scop propriu nu ar trebui vazuta insa ca o infractiune.

Sursa: Realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *