Sunt Timisorean, si chiar daca pe vremea Revolutiei aveam doar 7 ani si am vazut doar la TV ce s-a intamplat si din curtea casei auzeam din cand in cand o rafala de arma vreau sa spun ca sunt scarbit de acuzatiile care apar dupa fiecare miting cu tenta politica care se petrece la Timisoara.

La ce ma refer?

Intotdeauna partea adversa (cea impotriva carui se organizeaza mitingul) are o pozitie in care acuza pe cei care iau cuvantul la miting sau chiar simpla organizare a evenimentului ca e o rusine pentru Timisoara, o rusine pentru cei care au murit acolo in revolutie, etc., etc., etc.

Asa cum spuneam in introducere atunci eram mic acum am 30 de ani si cred ca sunt suficient de major sa inteleg ce sa petrecut in 89 atat in Timisoara cat si in alte orase. Si (daca gresesc sa ma corectati) oamenii aceia care au murit sau au fost raniti pentru ca au luptat pentru libertate, au luptat pentru dreptul de a spune ceea ce vor oricand fara sa simta repercursiuni.

Faptul ca se organizeaza un miting si mai ales cand el este politic automat partii opuse nu o sa ii convina e clar
si de inteles. Dar tocmai faptul ca poti sa faci un miting este un drept castigat prin jertfa unor oameni, si faptul ca
fie de bine fie de rau poti sa te opui ideii celorlalti si sa spui liber ca te opui este motivul pentru care
a existat revolutia.
Nu stiu daca e corect cum ma exprim dar exercitandu-ne acest drept castigat de revolutionari este chiar o reamintire a
ce au facut ei. Si o dovada ca nu am uitat ce au facut pentru noi cei ramasi sa le ducem jertfa mai departe.

Asocierea in schimb cu evenimentul revolutiei doar a grupului tau spunand ca adversarii tai nu au voie asta mi se pare josnic. Este doar o masca pentru a ascunde adevarata ta fata cu un bine recunoscut de toata lumea.

Si pentru ca in titlu am pomenit si de Comunisti, am observat ca la ultimile X campanii electorale se lanseaza acuzatii ca unii ar fi comunisti si bineinteles se induce ideea ca sa revenim la ce a fost inainte de Nea Nicu.

Fratilor cam toti care au peste 25 de ani (aproximativ) am avut tangente cu comunistii, fie au fost membrii de partid, fie ca au fost functionari fie ca au fost simplii pionieri care au mers au laudat in poezii regimul etc, etc, etc….

Legat de asta am primit un comentariu din care am sa citez (sper ca nu se considera plagiat :P ) cateva randuri:

nu inteleg pe deplin aceasta continua amenintare cu “spectrul comunismului”, vehiculata mai ales de oameni foarte tineri, inspaimintati de o posibila intoarcere la comunism…ce fel de comunism ?!? Iertati-ma, dar si in tabara de stinga sunt o gramada de oameni foarte bogati; crede oare cineva ca acestia, oricare ar fi ei, isi vor nationaliza averile sau vor renunta la afacerile care le asigura prosperitatea in numele a nu stiu ce ideologii? E absurd!

Fragmentul este scris de Ana si poate fi citit integral la sfarsitul articolului: Primul pas pentru inlaturarea lui Base

 

Dap, este absurd, dar pentru atatia tineri cu drept de vot dar la care i s-a inoculat de mici ca (virgula) Comunismul este rau fara insa a li se explica ce presupune, doar faptul ca ar putea alege un comunist ii sperie.

Mai jos am incercat sa fac o lista cu liderii celor care reprezinta cele 2 mari grupari politice care se lupta azi pentru putere si pentru ca au tot fost acuze despre unii si altii ca au fost comunisti am incercat sa arat cine a fost ce inainte de revolutie:

Traian Basescu – Membru Partidul Comunist Român – Director general al Inspectoratului pentru Navigație Civilă în cadrul Ministerului Transporturilor, în cabinetul Dăscălescu (vezi wikipedia)

Crin Antonescu – (vezi wikipedia) a rămas repetent ca gest de nonconformism față de sistemul comunist

Emil Boc – UTC-ist de frunte. A publicat ode in perioada cand era student la Filozofie anul IV in care preamarea regimul comunist. (Nici asta nu mi se pare mare lucru, fiecare pupa unde trebuie daca vrea avansare)

Victor Ponta – singura tangenta pe care am gasit-o ar fi faptul ca a fost pionier (ca atatia milioane de oameni care a facut scoala in perioada comunista)

Mihai Razvan Ungureanuwikipedia zice: “A urmat studiile Liceului de matematică-fizică “Costache Negruzzi” din Iași pe care l-a absolvit ca sef de promoție în anul 1987.Tot atunci s-a făcut remarcat prin activitatea sa în Uniunea Tineretului Comunist.

Dan Voiculescu – in perioada cumunista are mai multe functii in companii care se ocupau cu comertul exterior (controlate de securitate) – (vezi wikipedia)

Concluzie, fiecare grupare politica are oameni cu tangente cu partidul Comunist mai stranse sau mai putin stranse. Nu poti sa arati cu degetul catre celalalt fara sa arati si spre grupul tau.

 Ce votam in 29 ? Sau … votam in 29?

Fie ca esti de o parte sau de alta a baricadei sau nu mai ai incredere in nimeni dreptul si obligatia ta fata de cei care au luptat in Revolutie (si iarasi am ajuns la recolutie) si mai ales cei care inca traiesc in tara (copii tai, parintii tai, prieteni etc) este sa mergi si sa votezi.

E important este poate mai important vocea poporului dar a tuturor nu doar a unei minoritati care se prezinta la vot din diverse motive hotarand pentru toata lumea un rezultat. Poate azi nu va iesi ceea ce iti doresti dar poate maine va fi altfel. In momentul cand te opresti tu ai pierdut. Pentru tine nu mai trebuie sa conteze daca vine rau sau bine, nu mai ai dreptul asta, nu mai ai dreptul sa te plangi sau sa te bucuri de situatia din tara.

Asa ca mergi la vot indiferent pe ce pui stampila.