Ieri in Parlamentul Romaniei s-a votat pentru supendarea lui Base, dupa ce in saptamanile trecute o gramada de pozitii “strategice” au fost  acaparate de USL.

Votul a fost decisiv 256 voturi (fata de doar 217 cat ar fi fost nevoie) si doar 116 impotriva. Asta din punct-ul meu de vedere e semnalul ca Base si PDL nu mai au prieteni din alte partide si toti fostii sustinatori au cam parasit corabia (vezi UDMR si partidul ala cu membrii tradatori UNPR)

Multi cunoscuti au observat preluarile de posturi gen Avocatul Poporului, Sefia Camerei Deputatilor (Roberta Anastase), Sefia Senatului (Vasile Blaga) etc. Trecerea  asta intr-o singura grupare a tuturor pozitilor care pot decide sau opune unor decizii poate fi foarte periculoasa. De asemenea poate fi si benefica. La fel cum cu o furculita poti sa mananci dar poti sa scoti si ochii cuiva depinde cum iti folosesti puterea dobandita (aici ma refer la USL).

Faptul ca pana acum toate institutiile acelea au fost sub controlul altui partid politic (PDL) care stie toata lumea cat bine a facut (vezi doar saracii pensionari si nu aia cu pensii nesimtite ci aia de au lucrat si ei toata viata la o fabrica si care nu au avut cum sa iti faca averi in timpul vietii, ei care chiar s-au bazat pe pensie) pentru mine ca simplu cetatean e tot la fel.

Fostul premier Ungureanu (ce nume sugestiv pt unul care a vrut sa conduca si el Romania si inca mai vrea) zicea: “Suntem multi, si trebuie sa ne luam tara inapoi!”

Din pacate aici Ungureanu se referea la ai lui la fostii oameni care au avut functii si/sau beneficii generate atunci cand PDL era la putere. Totusi exista un adevar la care probabil ca Ungureanu, PDL, Base si restul ar rade foarte copios daca l-ar spune cineva in mijlocul lor asa fara sa fie camere de filmat, ziaristi etc.

Si aici ma refer la faptul ca Romanii cat mai sunt ei multi putini ar cam trebui sa isi ia tara inapoi, si institutia aia numita Parlament in care fiecare membru de acolo este reprezentantul direct ales de noi cetatenii pentru a ne reprezenta interesele noastre si nu pe cele de partid. Stiu ca e o naivitate ce am spus mai sus partidul va fi prioritar intotdeauna ca decizie dar esenta parlamentului asa cum o inteleg eu si cum am invatat la ora de istorie este de a reprezenta dorinta oamenilor iar asta nu se mai intampla de cam multicel.

Revenind la titlul articolului am o singura intrebare?

Se va repeta istoria? Romanii il vor alege iarasi pe Base sau va fi ceva nou?