Primul pas pentru inlaturarea lui Base

Ieri in Parlamentul Romaniei s-a votat pentru supendarea lui Base, dupa ce in saptamanile trecute o gramada de pozitii “strategice” au fost  acaparate de USL.

Votul a fost decisiv 256 voturi (fata de doar 217 cat ar fi fost nevoie) si doar 116 impotriva. Asta din punct-ul meu de vedere e semnalul ca Base si PDL nu mai au prieteni din alte partide si toti fostii sustinatori au cam parasit corabia (vezi UDMR si partidul ala cu membrii tradatori UNPR)

Multi cunoscuti au observat preluarile de posturi gen Avocatul Poporului, Sefia Camerei Deputatilor (Roberta Anastase), Sefia Senatului (Vasile Blaga) etc. Trecerea  asta intr-o singura grupare a tuturor pozitilor care pot decide sau opune unor decizii poate fi foarte periculoasa. De asemenea poate fi si benefica. La fel cum cu o furculita poti sa mananci dar poti sa scoti si ochii cuiva depinde cum iti folosesti puterea dobandita (aici ma refer la USL).

Faptul ca pana acum toate institutiile acelea au fost sub controlul altui partid politic (PDL) care stie toata lumea cat bine a facut (vezi doar saracii pensionari si nu aia cu pensii nesimtite ci aia de au lucrat si ei toata viata la o fabrica si care nu au avut cum sa iti faca averi in timpul vietii, ei care chiar s-au bazat pe pensie) pentru mine ca simplu cetatean e tot la fel.

Fostul premier Ungureanu (ce nume sugestiv pt unul care a vrut sa conduca si el Romania si inca mai vrea) zicea: “Suntem multi, si trebuie sa ne luam tara inapoi!”

Din pacate aici Ungureanu se referea la ai lui la fostii oameni care au avut functii si/sau beneficii generate atunci cand PDL era la putere. Totusi exista un adevar la care probabil ca Ungureanu, PDL, Base si restul ar rade foarte copios daca l-ar spune cineva in mijlocul lor asa fara sa fie camere de filmat, ziaristi etc.

Si aici ma refer la faptul ca Romanii cat mai sunt ei multi putini ar cam trebui sa isi ia tara inapoi, si institutia aia numita Parlament in care fiecare membru de acolo este reprezentantul direct ales de noi cetatenii pentru a ne reprezenta interesele noastre si nu pe cele de partid. Stiu ca e o naivitate ce am spus mai sus partidul va fi prioritar intotdeauna ca decizie dar esenta parlamentului asa cum o inteleg eu si cum am invatat la ora de istorie este de a reprezenta dorinta oamenilor iar asta nu se mai intampla de cam multicel.

Revenind la titlul articolului am o singura intrebare?

Se va repeta istoria? Romanii il vor alege iarasi pe Base sau va fi ceva nou?

8 Comments

  1. @admin, să înțeleg că nu te deranjează absolut deloc că avem un premier plagiator, dovedit în funcție?

    Dacă am omis să scriu PDL nu înseamnă că îi și susțin.Dimpotrivă, îi urăsc cel mai mult pentru modul dezastruos cum „au furat” – a se citi, au condus țara în ultimii ani.

    Să nu uităm totuși că și PNL-ul și PSD-ul au făcut parte la un moment dat din guvern, „sub președintele Băsescu”.Însă n-are rost să ne mai contrăm pe subiectul care partid e mai corupt, din câte observ nu m-ai înțeles deloc.

    Nu ai înțeles că pentru mine chiar nu contează unul sau altul, ci responsabilitatea de care dau dovadă după ce pun fundu` în scaunele alea de aleși,(locali sau centrali), de unde se uită de sus la noi cei care le-am acordat încredere și mandate pentru a avea grijă de această țară și de al ei popor. Pentru mine toți politicienii sunt la fel, mai ales cei care au condus România în ultimii ani. De asemenea nu susțin nici partidele de apartament, gen PPDD sau mai știu eu care partid, înființat pentru o anumită categorie de electorat. De asemenea nu sunt nici pro PRM sau PNG, ca să spulber orice îndoială că aș fi afiliat politic vreunei formațiuni. De UDMR nici nu mai vorbesc…

    Dacă ar fi după mine, aș schimba întreaga clasă politică cu una complet nouă, dând o lege în care să se specifice că nimeni din cei care au condus România în ultimii 30 de ani, inclusiv rudele lor până la gradul 4 nu au voie să mai candideze și să ocupe funcții publice atât la nivel local, cât și central în instituțiile Statului Român.

    Sper ca așa ceva să se întâmple vreodată…și cred sincer că asta e singura soluție ca România să o ia în sfârșit pe drumul cel bun.

    Dacă vom continua la nesfârșit să schimbăm, e adevărat, democratic, o gardă cu vechea gardă nu vom ajunge nicăieri. Ei se vor certa la nesfârșit pe funcții, bani și avere, iar poporul va sărăci și mai mult.

    Să ne ferească Dumnezeu de vreun dezastru natural major pentru că țara noastra, macinată de criză economică și politică nu se va mai ridica de la pământ.

    1. @Premierul, Deci daca ai copiat la o lucrare de doctorat (asta ramane de vazut, pentru ca la orice lucrare pe care am vazuto eu daca nu inventezi tu un concept nou trebuie sa scri mult si bine din ce au inventat altii) este rau si trebuie sa zboare, dar daca ai un ministru al apararii sa zicem unu Igas care a dat bacu in acelasi an cand a terminat studiile dar atentie omu zice in CV ca are 3 facultati e ok. Nu am auzit sa faci tam tam atunci.
      Si daca suntem la capitolul studii hai sa vorbim despre studii. Ce studii conteaza si ce nu pentru un politician la un nivel asa inalt? Poate facultatea de Institutul de Marină Mircea cel Batrân, ce ii ajuta facultatea asta unuia care vrea sa faca administratie, nu ii stirca dar nu ii ajuta din punctul meu de vedere, mai vrei exemple? Mai sunt o gramada in care oameni cu studii de oricare dar care nu au legatura cu stinte politice, economie politica, stinte administrative etc au avut functii pe posturi unde asa de bun simt ar trebui sa ai studii.
      Cum ar fi sa mergi la dentist si sa te caute in gura unu care a terminat medicina veterinara (tot doctor e, are habar de medicina dar …)
      Faptul ca ponta a plagiat in doctorat sau nu el macar a ajuns sa termine o faculta, si un master si un doctorat in politica)

      PS. Tu ai copiat vreodata la scoala? Daca da in meseria ta te folosesti de materia la care ai copiat? (Sa arunce primul cu piatra care stie ca nu a copiat niciodata in scoala, la liceu si in faculta)

      Si cum ziceam eu mai devreme intr-un raspuns, vrei sa ii schimbi pe toti dar ce pui in loc. Eu stiu ca legile naturii nu permit treceri bruste a unor sisteme fizice si stiu ca o trecere in un sens sau altul se face prin schimbari mici. Asa ca aleg raul cel mai mic dintre 2 rele si nu vorbesc aiurea spunand chestii cu hai sa ii schimbam pe toti dam nu stiu ce lege care sa ii oblige sa nu mai faca politica si vin alti tampiti in loc.

      PS. In urmatorul comentariu daca doresti sa il mai adaugi mi-ar placea sa stiu si eu cu cine vorbesc.

  2. Pentru mine un lucru este sigur…M-AM SATURAT DE ATATIA ..ESCU PRESEDINTI. Ceausescu,Iliescu,Constantinescu,Basescu…parca suntem blestemati..acu ce draq mai urmeaza,betiva asta de Antonescu..sau Diaconescu…Dupa mine ar trebui schimbata toata clasa politica actuala…dar pe cin sa punem ca nu mai avem oameni de valoare in tara asta de la Mihai Viteazu credca. Un lucru este sigur:ORICE POPOR ISI ARE CONDUCATORII PE CARE II MERITA pentru ca exact asa cum sunt aia din parlament asa suntem si noi poporul…adevarat ???

  3. @admin m-ai înțeles greșit. Nu sunt nici pro Băsescu, nici pro USL, PSD, PNL,etc. Sunt doar pro democrație și pro stat de drept, justiție independentă, respectarea constituției,etc. Pentru mine contează mai puțin cine conduce atât timp cât conduce bine, respectând constituția.

    Totuși, în condițiile în care marea majoritate, peste 90% dintre consiliile județene, dintre primării, sunt conduse de către aleșii USL, marea majoritate din Parlament, Guvernul sunt ale USL, este binevenit un președinte de altă culoare politică, ca o ușoară contrapondere între puteri.Nu așa ar fi normal?

    Asta-i tot! Mulțumesc că mi-ai vizitat blogul, sunt abia la început și de mult aveam ideea de a scrie un blog de analiză politică. Suspendarea președintelui „m-a urnit” să-l încep tocmai acum. Sper să am timp să postez, măcar săptămânal.

    În ceea ce privește nickname-ul meu, e doar un nickname și atât.

    Zapp-ul merge bine, (da, încă mai trăiește), surprinzător de bine pentru o conexiune mobilă, în ultima perioadă. :D Nu sunt însă din Balotești, dar știu că acolo mi se atribuie ip-ul și asta sincer îmi convine de minune, având în vedere că locuiesc undeva prin nordul țării.

    Ne mai citim! :)

    1. @Catre asazisul Premierul, serviciul si o mica raceala m-a impiedicat sa iti raspund mai devreme, hai sa vorbim putin despre primarii, oamenii aia sunt alesi direct de catre populatie asa ca fiecare a ales ce a vrut. La alegerea primarilor culoarea politica nu conteaza extraordinar de mult, ci omul. Daca cumva vreo culoare politica a venit cu plasa si kilogramu de orez si asa au primit voturi atunci aia au primit exact ce au meritat.

      Zici ca nu esti pro Basescu USL, PSD, PNL (vad ca de PDL nu ai amintit) sa arunce primul cu piatra care e om cinstit pana in adancul sufletului, care nu a favorizat pe mineni, nu sa folosit ever de o pila (nu de instrumentul de pilit), cine nu a copiat la un examen sau o lucrare, etc etc etc. Dar hai sa sa ii adunam pe toti pe un stadion si sa ii mitraliem asa cum vroia odata Vadim. Ce punem in loc. Eu nu ma bag in politica nu consider ca Politehnica sectia Calculatoare imi e suficienta sa conduc un stat sau macar un minister, Tu scri pe un blog fara sa te prezinti, te ascunzi sub un pseudonim.

      Pe cine ai pune tu in loc sa fie doar lapte si miere?

      Si ca sa fim realisti, cel putin asa cred eu din 2 rele hai sa alegem pe cel mai mic, Base si PDL (oentru mine) e raul cel mare.

  4. Un articol si un comentariu de foarte mult bun simt, la care rezonez intru totul. Nu sunt foarte priceputa in ale politicii (cum vad ca sunt multi, foarte multi altii care isi exprima opiniile pe internet, unele dintre ele preluate, ca niste clisee, de la una sau alta dintre “tabere”) dar, ca “simplu cetatean”, m-am saturat de scandal si de inclestarea asta pe viata si pe moarte pentru putere, in care singurii care sufera suntem noi, cetatenii obisnuiti, as vrea sa vad politicienii la treaba, asa cum au promis, “pentru popor”! Daca miza acestui lucru este caderea lui Basescu, care nu vrea sa “coabiteze”, pai atunci sa cada! Este numit doar “vremelnic” in aceasta functie, asa cum spune cu fiecare ocazie, iar pastrarea lui inca un an jumatate, sau cit a mai ramas din ultimul sau mandat, poate fi cit se poate de nociva si daunatoare. Si as mai vrea ca romanul sa gindeasca cu propriul creier (nu sa preia formulele altora) si sa foloseasca propria masura in evaluarea oamenilor si situatiilor. Si mai este un lucru pe care nu il inteleg, nu inteleg pe deplin aceasta continua amenintare cu “spectrul comunismului”, vehiculata mai ales de oameni foarte tineri, inspaimintati de o posibila intoarcere la comunism…ce fel de comunism ?!? Iertati-ma, dar si in tabara de stinga sunt o gramada de oameni foarte bogati; crede oare cineva ca acestia, oricare ar fi ei, isi vor nationaliza averile sau vor renunta la afacerile care le asigura prosperitatea in numele a nu stiu ce ideologii? E absurd! Cine ar mai dori “intoarcerea la comunism” acum? Poate doar o mina de oameni, majoritatea ajunsi la limita saraciei, nostalgici ai anilor (putini pina la urma, raportati la timpul istoric) in care toata lumea avea servici, un apartament de la stat, etc. Poate ar trebui aprofundata putin social-democratia, asa cum functioneaza sau a functionat ea in state europene, care n-au fost niciodata comuniste! Eu o prefer capitalismului salbatic, care a functionat in Romania in anii de dupa revolutie, in care s-au imbogatit cei aflati la putere luind in posesie unitati economice profitabile (pe altele distrugindu-le, tot in folosul propriu), baietii destepti si smecherii, in timp ce adevaratele afaceri, cele generatoare de valoare adaugata si de crestere economica ADEVARATA, s-au zbatut in chinuri, sub o fiscalitate impovaratoare si mereu in schimbare. Putem sa comparam o firma de apartament, cu 1-5 angajati, care cistiga milioane de euro “miscind hirtii” cu o firma de productie, care are sute de angajati, in conditiile actuale? Care ar fi mai benefica pentru economia Romaniei? Cea prin care se fura, inclusiv de la bugetul statului, sau cea care ofera locuri de munca? Ar fi multe de spus aici, dar cu siguranta doctii si semidoctii in economie si politica m-ar contrazice… Exista insa un “bun-simt al cetateanului simplu”, asa cum este cel pe care il aveti dvs., care poate fi pina la urma un instrument corect, atita vreme cit nu se lasa pervertit de manipulari mincinoase. Va multumesc!

  5. Și de ce ar trebui să lăsăm din nou țara acaparată de un singur clan politic? Nu e mai bine cum e acum, președintele dintr-un partid și majoritatea parlamentară și guvernul, putere executivă, de altfel, din alt partid (alianță, ce-o fi aia)? Mai gândiți-vă!Oricum nici unuii, nici alții nu sunt cu poporul român, asta e clar, dar de ce să dăm toată puterea USL? Chiar au nevoie de funcția preșidențială a statului ca să-și țină promisiunile făcute înainte de preluarea puterii? Nici vorbă…vor doar controlul absolut al statului și probabil implicit, pe cel al justiției și cred ei, vor putea fura liniștiți vreo 8 – 10 ani de acum încolo…De ce nu s-au apucat de treabă dacă sunt la putere? De ce sunt avari după funcții și îi doare în cot de poporul român? Reflectați dragi români, reflectați…

    1. @M-as fi adresat cu @Premierul dar nu pot sa o fac pentru ca tu nu esti nici pe departe premier dar vad ca te semnezi cu o astfel de functie. Trebuie sa iti marturisesc ca ti-am citit si blogul tau de un singur articol si mi-a placut partea in care ne comunici ca nu esti PDL-ist (“Nu sunt PDL-ist, nu țin cu ei, chiar îi urăsc pentru cum au condus țara în ultimii ani“). Revenind la comentariul tau clanul ala politic de care vorbesti e format din 3 mari partide PNL (pentru care am eu o afinitate), PC si mult iubitul tau PSD (stiu ca sunt crud, asa sunt eu uneori). Si sunt restul care conteaza de partea cealalta fiind PDL-ul. Daca ma uit mai bine ce sa intamplat in ultimii ani PDL-ul e clanul politic care pana acuma avea el toate functiile in stat de la Presedinte pana la femeia de servici de la primarie. Pentru mine UDMR-ul nu e o alternativa, partidul lui Diaconescu nici atat, etc etc.

      Poporul român suntem toti inclusiv dragii tai PDL-isti doar ca ei nu au o afinitate pentru restul pentru prostime. Si aici ma refer la interesantele modele de a ajuta statul prin taierea unor pensii, prin eliminarea unor ajutoare handicapatilor (hai sa luam si bomboana din gura copiilor), si poate ce ma doare cel mai mult pe mine sanatatea care pe langa faptul ca dau o gramada de bani vreau nu vreau (si crede-ma sunt multi) tot mai trebuie sa merg si sa platesc in plus daca am nevoie de ceva (Doamne ajuta sa NUUUU). Cred ca si unu care a facut un singur curs de economie in faculta cum sunt eu si ala pt ca era obligatoriu isi da seama ca nu taind ajuti sa prospere statul ci ajutand firmele sa angajeze cat mai multi oameni care chiar daca nu platesc nu stiu ce impozite macar nu le mai dai somaj tu. Dar na cu PDL-istii care nu au copiat la tezele de doctorat si la examene pentru simplu fapt ca nu au ajuns pana acolo e mai greu cu logica.

      Nu iti fa griji deocamdata nu au decat o functie generica de presedinte daca ai citit putin legiile noastre un presedinte interimar nu prea poate sa faca mare lucru dar 29 o sa se exprime si poporul ala pe care zici tu ca il fura USL-ul. (poate il voteaza pensionarii pe Base :P )

      Eu nu vorbesc pentru toata lumea dar sincer sa fiu dupa 9 ani de zile si dupa multe reflectii vreau ceva noi si merg pe alternativa asa cum am spus intotdeauna am avut o afinitate pentru PNL.

      PS cum e vremea pe la Balotest? si cum mai merge zapp-ul? :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *