Banii castigati online si Marketingul Afiliat

De cate ori ati primit emailuri sau ati vazut urmatoarele cuvinte pe internet: “bani pe net” ? Prin internet se invart multi bani. Nu e nici un secret .

Cand vine vorba sa ii castigi tu, hmmm aici nu mai e asa usor. Ai nevoie de un site, ai nevoie de produse care sa le vinzi, fie ele virtuale fie ele fizice. Poti sa faci inclusiv reclama si sa o asezi in jurul articolelor scrise de tine, dar … ceea ce va hotara in final valoarea castigurilor tale va fi numarul de vizitatori.

Fiecare incepe slabut, 10 poate 20 de vizitatori zilnic, ii vedem dam refresh de 100 de ori pe zi ca poate vedem sa fi intrat unul in plus si ne bucuram pentru fiecare. Cu timpul cei care scriu, aduc lucruri interesante si creaza continut nou si diferit de celelalte site-uri ajung sa aiba mii de vizitatori pe zi.

De la cateva sute de vizitatori pe zi poti sa incepi sa monetizezi un site. Cel mai usor e sa pui ceva reclame, Adsense de la Google e simplu de obtinut (trebuie sa iti faci un cont sa indici un site pe care vrei sa pui reclamele si daca el intruneste lista conditilor in o saptamana pana in 30 de zile vei avea aprobat contul.)

Din propria experienta reclamele de la Google sunt suficiente sa imi platesc hostingul pentru toate site-urile pe care le detin si sa mai scot inca ceva, daca am noroc poate chiar inca odata.

Castigurile mari provin in schimb din afilieri la magazine virtuale. O solutie foarte buna este oferita de firmele care iti ofera posibilitatea sa vinzi de la mai multe magazine virtuale iar comisioanele sunt in general intre 2-3% pentru electronice si pot ajunge si pana la 6% la alte produse (stiu e putin daca o iei asa dar ei fac toata treaba tu doar ii scoti in fata potentialilor clienti).

O astfel de firma care imi furnizeaza reclame si imi pune la dispozitie produse a zeci de magazine este 2Parale. Iar faptul ca promovez anumite produse scriind articole despre ele si oferind link-uri catre pagina de unde se poate achizitiona prin intermediul link-urilor personalizate 2Parale se numeste Marketing Afiliat.

Eu personal nu castig suficient incat sa traiesc din blogging, am si o slujba de zi, dar marketingul afiliat prin 2Parale este suficient pentru a avea o sursa de venit (cateva sute de lei pe luna), bani care pot sa zic ca sunt bineveniti si in schimb nu fac decat sa imi practic hobby-ul de a scrie pe blog.

Revenind la sistemul 2Parale vreau sa va vorbesc pe scurt despre modul in care functioneaza. Totul incepe cand te inscrii pe site-ul 2Parale. Inscrierea e gratuita si nu te obliga la nimic. Acolo gasesti o lista cuprinzatoare cu magazine de la IT (cum ar fi, Evomag, Marketing Online, QuickMobile etc) pana la cele care vand haine (La Redoute, MeliMelo, Fashion Days, Magazin Catalin Botezatu, etc). Alte categorii Reduceri Colective (gen Grupon), divertisment, turism etc.

Odata inscrisi in 2Parale veti aplica separat pentru fiecare campanie care doriti sa o promovati (eu sunt axat pe cele de electronice si IT si cele de divertisment). In cateva ore de la aplicare cineva de la magazin-ul pe care doriti sa il promovati va accepta sau respinge cererea dvs. (pana acum nu am fost respins la nici unul, probabil ca daca as fi avut un site mai “neserios” s-ar fi intamplat).

Odata acceptati aveti la dispozitie bannere facute pe diverite dimensiuni care trebuie sa le puneti in site-ul/blogul dvs si de aici sa asteptati ca vizitatorii dvs sa intre pe bannere si sa cumpere ceva. Atentie nu veti fi platiti pe numarul de click-uri ci cu un comision din ce vindeti !!! (la inceput vi se va parea greu si chiar imposibil dar din experienta eu am castigat de cateva ori mai mult din procent decat din nr de click-uri.)

Acum un sfat !!! Bannerele nu v-or functiona prea bine in a atrage prea multi clienti. Sunt ele colorate, sunt frumoase, bine realizate dar vizitatorul are o oroare de a apasa pe bannere. Sau cel putin de a cumpara ceva de pe ele. Ceea ce functioneaza foarte bine este in schimb sa scrieti ceva despre un produs care il gasiti pe site-ul unui client apoi sa pune-ti un link catre produsul respectiv dar atentie folosind tool-ul din pagina magazinului de pe 2Parale.

Un vizitator va avea mai multa incredere atunci cand vorbiti despre un televizor pe care vreti sa il vindeti spunand cu cuvintele voastre plusurile si minusurile decat atunci cand ii puneti copy paste exact ce au mai vazut pe alte 100 de site-uri.

Cam asta fiind treaba cu Marketingul afiliat sfatul meu e sa incercati da sa nu sufocati vizitatorii cu reclame si sa nu va debusolati daca la inceput nu va cumpara nimeni nimic, lucrurile cer timp sau trafic mare pentru a lua o forma. Bafta !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.