Noile laptopuri Alienware pentru Gaming cu Ivy Bridge lansate si in Romania

Astazi pe cand citeam newsletterul de la eMag am ramas surprins sa vad 2 intrari in oferta lor . Prima este vorba despre noile laptopuri Alienware gandite special pentru gaming cu versiunea a 3-a a procesoarelor iCore de la Intel (Ivy Bridge) si placi video de … super top. A doua este despre tableta  Samsung Galaxy Note 10.1 inchi

 

Asa cum ne-amobisnuit sa vedem la Alienware ei isi grupeaza laptopurile in 3 grupe dupa marimea ecranului:

  • 14 inch
  • 17 inch
  • 18 inch

Daca cel de 14 inch este portabil, cele de 17 si respectiv 18 inch chiar daca se numesc laptopuri din punctul meu de vedere sunt mai mult “desktop replacement” fara fire pentru ca ajung la 4.26 kg pentru 17 inch si 5,4 kg pentru variant de 18 inch. So … va inchipuiti ce ar insemna sa il carati in spate .

Putin despre configuratiie

Cele de 14 inch

oricare ar fi procesorul i5 sau i7 este suficient de capabil pentru jocuri, cea mai ieftina varianta are doar 8GB RAM pe cand cea de a doua are dublu (16 GB). Cand vine vorba de stocare de date prima varianta are un HDD hibrid de 750 GB + 32GB SSD ideal pentru sistemul de operare iar cel de 750 pentru restul.

Versiunea mai scumpa are un HDD SSD de 256GB care este mai neincapator ca primul dar are avantajul de a fi extrem de rapid pentru toate eplicatiile care le contine + ca nu va simti efectele defragmentarii.

Placa video este un Geforce GT650M care hmm nu stiu la ce joc nu ar fi indicata.

17 inch

Alienware M17x Standard Base FullHD cu procesor Intel® CoreTM i7-3720QM 2.60GHz, Ivy Bridge, 24GB, SSD 512GB, nVidia GeForce GTX 675M 2GB

Notabil este ecranul FullHD si placa video care are o putere de procesare cu aproape 40% mai mare  ca GT650M de la M14x

SSD-ul este cu adevarat incapator 512GB iar memoria RAM este mai mult decat suficienta pentru orice fel de aplicatii imi trec acum prin minte.

18 inch

Aici nici nu am ce sa zic, pot sa enumar dotarile dar le vedeti so voi, sa fiu sincer nu mi-au trecut prin mana niciodata astfel de configuratii si la preturile care le au nu stiu daca imi vor trece prea repede prin mana. Cele 2 sunt … de TOP.

Fiecare laptop vine cu Windows 7 preinstalat cu mentiunea ca se poate trece la Windows 8 cu o suma modica de 18 euro. De asemenea vin cu USB 3.0 (de 20 ori mai rapid ca usb 2.0), tastatura iluminata la care se poate schimba culoarea iluminarii, finisari de top. De asemenea are HDMI si HDMI-in.

Oricare ar fi variantele enumerate mai sus preturile sunt mari, si fara sa jignesc pe cineva pot sa spun ca nu sunt pentru muritorii de rand. Tocmai de asta nu le-am adaugat pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *